Yazıyı beğendiniz mi?
Paylaşın!
İçindekiler

Ücretsiz ve sertifikalı 5 İK kursu

📖 0 Dakika | Okuma süresi

September 11, 2024

Değerli İK profesyonelleri şirket içi eğitimleri planlarken kendinizi de ihmal etmeyin! Çünkü sizin bile (ne yazık ki operasyon yoğunluğunuza rağmen) sektördeki gelişmeleri takip etmeniz ve kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekli. 

Bildiğiniz gibi günümüz iş dünyasında bilgi ve becerilerinizi güncellemek hem kişisel gelişiminiz hem de çalıştığınız şirkete rekabet avantajı sağlamak için oldukça önemli. Neyse ki, bütçenizi sarsmadan profesyonel becerilerinizi artırabileceğiniz birçok ücretsiz İK kursu mevcut. 

Farklı alanlarda size katkı sağlayacak bu ücretsiz İK kurslarına bakmadan önce eğitimin ötesindeki faydalara bakalım.

İK kurslarına neden katılmalısınız?

İnsan kaynakları kursları bir diğer adıyla İK eğitimleri, sadece bilgi edinmenizi sağlamıyor; aynı zamanda kariyerinizde yeni fırsatların kapısını aralıyor.

1. İK'nın hızına yetişme 📚

İK dünyası hızla değişiyor ve yeni trendleri yakalamak iş yerleri için rekabetçi kalmanın sırrı. LinkedIn Learning'in 2023 raporuna göre, profesyonellerin %74'ü sürekli öğrenme ve beceri geliştirmeye öncelik veriyor. Bu noktada, ücretli veya ücretsiz kurslar sektördeki yenilikleri öğrenmek ve kendinizi güncel tutmak için harika bir fırsat sunuyor. 

2. Bütçenizi zorlamadan eğitim 💰

Bir İK profesyoneli olarak siz de eğitim maliyetlerinin ne kadar zorlayıcı olabileceğini biliyorsunuzdur. Yüksek ücretli kurslar bütçenizi bazen aşabilir ancak ücretsiz eğitim seçeneklerini araştırmak bu yükü hafifletmenize yardımcı olacaktır. Örneğin Kolay Akademi, Coursera ve Udemy gibi platformlar sundukları kaliteli ama ücretsiz eğitimleri ile bu maliyetleri minimuma indirmenize olanak tanır.

3. Uygulamalı öğrenim 🔧

Bu İK kurslarının en büyük avantajlarından biri de iş yerinizde hızlı ve etkili değişiklikler yapmanıza yardımcı olacak pratik ipuçları sunmalarıdır. Gerçek dünya örnekleri ve uygulanabilir bilgiler sayesinde öğrendiklerinizi iş süreçlerinize hızla entegre edebilirsiniz. Mesela çalışan motivasyonunu artırma veya performans değerlendirme teknikleri hakkında edindiğiniz bilgiler dersin ertesi günü bile işlerinizi kolaylaştırmaya başlayabilir.

4. Ağınızı genişletme fırsatı 🌐

Birçok ücretsiz kurs katılımcılar arasında etkileşim ve iletişim fırsatları sunar. Bu da meslektaşlarınızla tanışma ve profesyonel ağınızı genişletme imkanı sağlar. Ağınızı genişleterek bireysel kariyeriniz için yeni fırsatlar yaratabilir ve sektördeki diğer profesyonellerle bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. 

En iyi 5 ücretsiz İK kursu

GLOBAL ENSTİTÜ - İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi

GLOBAL ENSTİTÜ tarafından profesyonellerle ücretsiz olarak paylaşılan İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi, kariyerinizde sağlam bir temel oluşturmanıza yardımcı olacak kapsamlı bir program sunuyor. İlk bölümünde İKY'nin (İnsan Kaynakları Yönetimi) örgütlenmesi ve tarihsel gelişimi hakkında detaylı bilgilere yer veren eğitim personel yönetimi ile İK yönetimi arasındaki temel farklardan sermaye yönetimine kadar bir çok farklı konuda bir temel oluşturmanızı sağlıyor. Eğitimin ikinci aşaması ise İK planlaması, çalışma analizi ve işe alma süreçleri gibi daha spesifik konulara odaklanıyor.

  • 👨‍🏫 Eğitim türü: Ücretsiz
  • 🕒 Kurs süresi: 4 saat 30 dakika
  • ✍ Deneme testi: Var
  • 🎓 Eğitim sonu sertifikası: Var (ancak ücretli)

IIENSTITU - Mobbing Eğitimi

IIENSTITU’nün katkılarıyla sunulan Mobbing Eğitimi, iş yerlerinde mobbing davranışlarını anlamak ve bu durumlarla başa çıkmak için kapsamlı bir kaynak sunuyor. Eğitim mobbingin ne olduğunu ve hangi belirtilerin mobbing davranışına işaret ettiğini anlamanızı sağlarken aynı zamanda iş yerinizde mobbing ile karşılaştığınızda nasıl başa çıkmanız ve durumu nasıl yönetmeniz gerektiğine dair de pratik ipuçları içeriyor.

  • 👨‍🏫 Eğitim türü: Ücretsiz
  • 🕒 Kurs süresi: 5 saat 
  • ✍ Deneme testi: Var
  • 🎓 Eğitim sonu sertifikası: Var 
  • ➕ Ek kaynak: Var

Kolay Akademi - A'dan Z'ye Performans Değerlendirme Eğitimi

Kolay Akademi tarafından hazırlanan A'dan Z'ye Performans Değerlendirme Eğitimi performans değerlendirme sürecini baştan sona detaylı bir şekilde ele alıyor. Eğitim, performans değerlendirme nedir, nasıl uygulanır gibi temel konulardan başlayarak, sürecin amaçlarını, derecelendirme sistemlerini ve hedef bazlı değerlendirme yöntemlerini aşama aşama açıklıyor.

Ayrıca, performans değerlendirmeleri nasıl planlamanız gerektiği, etkili soru hazırlama yöntemleri ve sık yapılan hataları nasıl azaltabileceğiniz gibi pratik bilgiler de sunuluyor.  Bu eğitim performans değerlendirme süreçlerini daha etkili yönetmenize yardımcı olmak için e-kitap gibi birçok ücretsiz kaynak da sunuyor. 

  • 👨‍🏫 Eğitim türü: Ücretsiz
  • 🕒 Kurs süresi: 2 saat 
  • ✍ Deneme testi: Var
  • 🎓 Eğitim sonu sertifikası: Var 
  • ➕ Ek kaynak: Var

💡 İlginizi çekebilir: Kolay Akademi’nin ücretli eğitimleri Kolay İK kullanan insan kaynakları profesyonelleri için hep ücretsiz.

LinkedIn Learning - Eğitim platformu

LinkedIn Learning İK profesyonelleri için giderek daha popüler bir eğitim platformu haline geliyor. Hem kariyerine yeni adım atanlar hem de deneyimlerini derinleştirmek isteyen uzmanlar için oldukça geniş bir yelpazede içerikler sunuyor. Platformda, işe alım stratejileri, çalışan gelişimi, performans yönetimi ve liderlik gibi alanlarda, sektörde kendini kanıtlamış uzmanların hazırladığı eğitimler yer alıyor.

En önemli avantajlarından biri de yine eğitimlerin doğrudan uygulamaya yönelik olması. Yani bu eğitimlerle öğrendiklerinizi iş süreçlerinize hızla entegre ederek performans değerlendirme, çalışan bağlılığı ya da yetenek yönetimi gibi kritik alanlarda daha etkin çözümler üretebilirsiniz. 

LinkedIn Learning aslında ücretsiz bir platform değil. Aylık belirli bir ödeme karşılığında platformun içerisinde yer alan sınırsız eğitimden yararlanmanıza imkan tanıyor. Ancak henüz bu paraları vermeye hazır değilseniz seçtiğiniz bir eğitim için 1 aylık ücretsiz deneme süresinden yararlanabilirsiniz. Veya şirketinizden ekibiniz için bir üyelik alınmasını talep edebilirsiniz. İlginizi çekebilecek bizim de gözümüze çarpan “yüksek puanlı” birkaç eğitim:

  1. İşin Geleceği: Geleceğin İş Gücü için Gerekli Becerileri
  2. Yüksek Potansiyelleri Bulma ve Elde Tutma
  3. İnsanların Bırakmayacağı Yönetici Olun

👨‍🏫 Eğitim türü: İlk 1 ay ücretsiz

Udemy - Interview Training for Hiring Managers and Teams

Udemy İşe Alım Yöneticileri ve Ekipleri için Mülakat Eğitimi özellikle mülakat yapma konusunda zorlanan ya da hiç deneyimi olmayan İK profesyonelleri için tasarlanmış. Eğitimde öz geçmişleri nasıl inceleyeceğinizden, adaylara hangi soruları soracağınıza kadar her detay yer alıyor. Ayrıca teknik, kültürel ve davranışsal soruların ne zaman kullanılacağına dair taktikler de veriyor. 

Mülakatın öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini adım adım öğretiyor. İşe alım sürecine katkıda bulunurken, doğru kişiyi bulmak için nasıl daha etkili olabileceğinize dair pratik bilgiler içeriyor. Kısacası bu eğitim hem mülakat sürecini profesyonelce yürütmek isteyenler hem de takımına en uygun kişiyi bulmak isteyenler için harika bir rehber niteliğinde.

  • 👨‍🏫 Eğitim türü: Ücretsiz
  • 🕒 Kurs süresi: 52 dakika
  • ✍ Deneme testi: Yok
  • 🎓 Eğitim sonu sertifikası: Yok 
  • ➕ Ek kaynak: Yok

💡 Gözden kaçmasın: Udemy ile birçok ücretsiz eğitime katılabilirsiniz ancak sertifika almak istiyorsanız ücretli bir üyelik oluşturmanız gerekiyor.

Bunun gibi daha fazla yazı ve öneri görmek isterseniz [email protected] üzerinden bizimle fikirlerinizi paylaşın!

👋
Hemen 15 gün ücretsiz deneyin

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden kullanmaya başlayın.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN