Yazıyı beğendiniz mi?
Paylaşın!
İçindekiler

Koronavirüse uyum sağlamak

March 25, 2020

0 Dakika | Okuma süresi

Covid-19 ile uyanıyor, gün içerisinde onlarca kez bununla nasıl baş edeceğimizi düşünüyor, belki de kocaman bir kaygı dalgası ile uykuya dalıyoruz.

koronavirüse uyum sağlamak

Evde kaldığımız süre içinde yararlanabileceğimiz onlarca listemiz olsa da nereden başlayacağımızı bilemez hale gelip kendimize şu soruyu soruyor olabiliriz: "Şimdi ne yapmalıyım?" Evet yalnız değilsiniz, böyle hissetmeniz kesinlikle normal.

Slaikeu, krizi bireyin daha önce karşılaştığı durumlarla baş etmede başarılı olduğu problem çözme becerilerinin artık etkili olmadığı geçici bir organizasyonsuzluk, kötülük durumu olarak tanımlıyor.* Şu anda bir kriz durumunda mıyız, kesinlikle! Üstelik daha önce karşılaştığımız bir durum da değil bu. Bu koşullar altında işe devam etmek çok zorlaşabilir; her birimizin kriz durumunu değerlendirme şekli farklı olabilir. Kaygıyı minimumda tutup kriz ortamında ekibinizle güçlü iletişime devam etmenizi sağlayacak önerileri sizin için sıraladık.

Kendinizi anlayın ve önceliklerinizi belirleyin

Değerlerinizi ve etik kurallarınızı düşünün (Buradaki değerler şirketinizin değerleri olabilir). Kendinize iş arkadaşlarınıza karşı sorumluluklarınızın ne olduğu sorun ve bunları içinde bulunduğunuz duruma göre önceliklendirin.

Aksiyon planı yapın

Değerleriniz doğrultusunda bunları korumak üzerine bir plan yapın ve ekibinizle paylaşın.

  1. İletişimi sürekli kılın: Özellikle evde yalnız çalışanlar için bu belirsiz süreçte hayat zorlaşabilir. Onların yanında olduğunuzu gösterin. Covid-19’un konuşulduğu bir kanal yaratın ve oradan bir akış sağlayın.
  2. Kendilerini güvende hissetmelerini sağlayın: Psikolojik olarak güvensiz hissetmek şu anda çoğumuzun yaşadığı bir duygu. Ekibinize bu günleri beraber atlatacağınızın ve bunu atlatmak için de onlara ihtiyacınız olduğunun mesajını net bir şekilde verin.
  3. Kendi hikayenizi paylaşın ve konuşmaya teşvik edin: Bazı insanlar bu tip durumlarda içe kapanma eğilimi gösterirler, paylaşmalarını teşvik etmek için kendi hikayenizi, günlük rutininizi ve baş etme yöntemlerinizi anlatın. Bunu yaparken kimseyi yargılamayın.
  4. Anladığınızı gösterin: Kötü hissetmenin de normal olduğunu ve onları anladığınızı belli edin.
  5. Paniğe neden olacak bilgileri güvenli kaynaklardan teyit etmeden paylaşmayın.

Şimdi arkanıza yaslanın ve sakin bir şekilde bu maddelerin neresinde olduğunuzu düşünün. Her ne kadar sosyal izolasyonda olsak da bilgi akışı kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İşinize yaramayacağını düşündüğünüz bir bilgi geldiğinde planınıza sadık kalın. Ve bu yazının yararlı olduğunu düşünüyorsanız arkadaşlarınızla paylaşın.

Sağlıkla kalın!

👋
Hemen 15 gün ücretsiz deneyin

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden kullanmaya başlayın.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN