Paylaşın!
İçindekiler 📝

Klima savaşları: Ofis sıcak mı olmalı, soğuk mu?

July 10, 2022

0 Dakika
Banu Akgül

Sıcakların giderek arttığı bu günlerde, iş hayatının vazgeçilmezi sıcak kahvelerin yerini soğuk içecekler alıyor. Peki ya ofisin sıcaklığı ne durumda?

Klima savaşları: Ofis sıcak mı olmalı, soğuk mu?

Kimilerine göre klimalı bir ortamda çalışmak harika! Kimileriyse klimanın yarattığı aşırı soğuk ve yapay havadan rahatsız. Peki sizce ofis sıcak mı olmalı, soğuk mu?CareerBuilder’ın anketine göre;

  • Çalışanların neredeyse yarısı (%46) ofislerinin ya çok sıcak ya da çok soğuk olduğunu düşünüyor.
  • Her 2 çalışandan biri (%51) çok soğuk bir ofisin üretkenliği olumsuz yönde etkilediğini söylüyor.
  • Her 3 çalışandan 2’si ise (%67) ofis çok sıcak olursa daha az üretken olduğuna inanıyor.
Peki n’olacak şimdi? Elbette ki klima savaşları başlayacak!

Ankete göre, çalışanların %15’i, yaz aylarında ofis sıcaklığını gizlice değiştiriyor. Çoğu sıcaklığı düşürmek isterken, bir bölümü de tersini talep ediyor.Klima savaşları sektörden sektöre de değişkenlik gösteriyor. Sıcağı en çok seven çalışanlara sahip olan sektör %28 ile perakende olurken, soğuğu en çok seven ise %20 ile sağlık sektörü.

Gerçek zafer, savaşmadan kazanılır!

Malumunuz klima, asırlık bir icat. Bu yüzden klima savaşları da çok eskilerden bu yana yaşanıyor. Elbette herkesi memnun etmek mümkün değil. Ancak ideal sıcaklıkta bir çalışma ortamı yaratmak mümkün. Nasıl mı? İşte bazı ipuçları:

Farklı çalışma ortamları deneyin

Ofisinizin çok sıcak ya da soğuk olduğu dönemlerde yöneticinizle konuşup, daha verimli çalışmak için günün belirli bir zamanında iş programınızı dışarıdan veya evden çalışabilecek şekilde planlayabilir ya da günün bir kısmını toplantı odasında değerlendirebilirsiniz.

Kendinize bir vantilatör alın

Ofisin çok soğuk olduğunu söyleyip, klimayı kapatmayı isteyenler çoğunlukta mı? Biliyoruz biraz eski bir yöntem ama bilgisayar ya da akıllı telefonunuza takabileceğiniz mini bir vantilatör derdinize deva olabilir.

Mola verin

Ofisin sıcaklığı sizi rahatsız etmese bile, temiz hava solumak için ara ara mola verin. D vitamini depolamak için bundan güzel fırsat olur mu? Ayrıca uzun süre klimalı ortamda kalmak baş ağırısı yapabilir. Bu yüzden dışarı çıkın ve güneşin tadını çıkarın.

Lıkır lıkır su için

Sıcak ve nemli havalarda sıvı kaybı çok daha fazla olur. Su vücudumuzda depolanmadığı için kaybedilen bu sıvının mutlaka yerine konulması gerekir. Hem bu su kaybını geri kazanmak hem de ferahlayıp serinlemek için sık sık su için.

Sonuç

Herkesi gerçek anlamda mutlu etmek elbette mümkün değil. Bu sorunu çözmek içinse ofis ortamında sıcak ve soğuk alanları tespit ederek çalışma alanınızı buna göre ayarlamanız gerekiyor.

Kaynakça:

Careerbuilder

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE