Paylaşın!
İçindekiler 📝

İnsan kaynakları analitiği uygulaması Peopleoma’yı bünyemize kattık

January 17, 2024

0 Dakika
Banu Akgül

Herkese merhaba!

Güzel bir haberle daha karşınızdayız. 

2023 yılının Ağustos ayında gerçekleşen Talentics satın almasının ardından, hizmet çeşitliliğimizi artırarak büyümeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Softtech Ventures bünyesindeki insan kaynakları analitiği uygulaması Peopleoma’yı bünyemize katmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu birleşme ile insan kaynakları alanındaki tüm ihtiyaçlarınızı tek çatı altında toplama hedefimize bir adım daha yaklaştık. Birleşmenin detaylarını, beraberinde getirdiği değişiklikleri ve Kolay İK’nın gelecek planlarını sizinle paylaşmak istedik.

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı’dan ✍️

“Peopleoma, Talentics’ten sonra geçtiğimiz yıl bünyemize kattığımız ikinci girişim oldu. Şirketlerin insan kaynakları departmanlarının ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri dijital, uçtan uca ve entegre bir şekilde sunma hedefimiz doğrultusunda önümüzdeki dönemde de ürünümüzü geliştirmeye, yeni satın almalara ve bu sayede operasyonel karlılığımızı artırmaya devam edeceğiz.

İK analitiği olarak adlandırılan bu süreç, şirketlerin gelecek planlarını çok daha ayakları yere basan şekilde yapmalarını sağlıyor, verimliliği artırıyor, zaman ve tüm bunlara bağlı olarak görülmeyen maliyet kaybını önlüyor. Çünkü bir şirkette o zamana kadar kaç kişinin çalıştığı, işten neden ayrıldıkları, çalışanların performansı, hangi departmanların fazla mesai yaptığı gibi soruların cevabını akılda tutmak mümkün değil. Bunların sadece tablolara girilmesi de şirkete bir değer sağlamıyor. Önemli olan bu verilerin anlamlandırılması yani analiz edilmesi yoluyla geleceğe dair tahminlemeler oluşturması. Bunu yapan şirketler geleceğe dair doğru kararlar alabilir, stratejilerini ona göre belirleyebilir. Peopleoma, yani yeni İK analitiği çözümümüz, işte tam bu noktada tüm bu kritik sorulara yanıt verirken öngörüleri ve geleceğe yönelik tahminleriyle şirketlere rehberlik ediyor. Kolay İK olarak, bu stratejik hamleyle birlikte hizmet verdiğimiz şirketlere temel İK çözümlerinin yanında çok daha derinlemesine bir veri analizi sunacağız.

Kolay İK olarak şirketlerin insan kaynakları departmanlarının ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri dijital, uçtan uca ve entegre bir şekilde sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Kolay İK olarak çözdüğümüz problemlerin yanında alanında başarılı ve güvenilir İK uygulamalarını platformumuza entegre ediyor veya satın almalar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yakın zamanda Performans Değerlendirme Danışmanlığı ve Bordro Hesaplama Hizmetleri gibi şirketlere özel hizmetler vermeye başladık. Hedefimiz doğrultusunda önümüzdeki dönemde de ürünümüzü geliştirmeye, yeni satın almalara ve bu sayede operasyonel karlılığımızı artırmaya devam edeceğiz.”

Peopleoma nedir?

Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Softtech Ventures Teknoloji A.Ş. bünyesinde Mustafa İçer tarafından 2021 yılında bir kurum içi girişimcilik projesi olarak hayata geçirilen Peopleoma, şirketlerin veri odaklı kararlar almasına yardımcı olmayı ve bu sürece rehberlik etmeyi hedefliyor. 

Üç modül ile şirketlerin bugününü ve geleceğini analiz ediyor

İK platformları ile entegre olarak tüm verilerin tek bir yerde toplanmasını sağlayan Peopleoma, üç ana modülden oluşuyor. 

  1. Dashboard (Gösterge tablosu) modülü; çeşitlilik-kapsam, cinsiyet dağılımı, işten ayrılanlar, turnover (çalışan sirkülasyonu), tutundurma, fazla mesai, yıllık izin, devamsızlık ve organizasyon şemasını gerçek zamanlı olarak, dinamik ve kullanıma hazır tablolar halinde sunuyor. 
  2. Şirketlerin tüm İK verilerini tablolar halinde görmesini sağlayan Peopleoma, bu verileri Highlights (Önemli noktalar) modülünde analiz ederek, içgörüler oluşturuyor. Şirketlerin taleplerine göre özelleştirilebilen bu bölümde bir şirketin beyaz yaka kadrosundaki aylık değişim, işten ayrılmaların hangi aylarda arttığı gibi veriler analiz ediliyor. 
  3. Tahminler modülünde ise yapay zeka destekli analiz metoduyla gelecek aylar için en kritik konulara yönelik tahminler oluşturuluyor. 

Grup şirketlerinin tabloları tek platformda toplanıyor

Peopleoma ayrıca Akıllı Organizasyon Şeması ile bir grup çatısı altında olan tüm şirketlerin veya bir şirketin farklı ülkelerde kurduğu yapılanmanın organizasyon şemasını tek ekranda görebilmeyi sağlıyor. Bu sayede bordro, tazminat, yıllık izinler, performans, fazla mesai, görev süresi gibi süreçler kolay ve pratik bir şekilde gözden geçirilip değerlendirilebiliyor. 

Kullanıcıları arasında KORDSA, Ata Holding, Akkim ve Bayındır Hastaneleri gibi sektör liderlerinin yer aldığı Peopleoma şu anda Türkiye, ABD, Brezilya, Endonezya ve Tayland’da İK profesyonellerinin hayatını kolaylaştırıyor. Kolay İK’ya değer katacak bu birleşme için kullanıcılarımıza, Softtech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sezen’e, Peopleoma kurucusu Mustafa İçer’e ve ekibine teşekkür ederiz. 

Yeni uygulamamız Peopleoma ile tanışmak ve veri odaklı insan kaynakları stratejilerine adım atmak için [email protected] üzerinden bize ulaşın.

Başka güzel haberlerde buluşmak dileğiyle…

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE