Paylaşın!
İçindekiler 📝

Verimli çalışmanızı sağlayacak 8 kolay yol

May 25, 2021

0 Dakika
Banu Akgül

Günümüzde çalışma performansınızı artırmanıza yardımcı olacak binlerce üretkenlik uygulaması var, aslında işe odaklanmanızı iyileştirmek için yapmanız gerekenler çok basit; çalışma alışkanlıklarınızda ve çevrenizde birkaç ufak değişiklik! İşte size işinizde verimliliğinizi artırmanız için 8 basit ipucu.

verimli çalışmanızı sağlayacak
  • Düzenli bir masa = odaklanmış bir zihin.

Olması gereken yerde olmayan bir şeyi aramak için ne kadar zaman harcıyorsunuz?

Ofise geldiğinizde işe başlamadan önce, çalışma alanınızı toparlamak için her sabah birkaç dakikanızı ayırın. Çalışma masanızdan dikkatinizi dağıtacak eşyaları kaldırmanız, çalışırken daha net düşünmenize ve daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

  • Yakıtınızı iyi seçin!

Yediğiniz şeylerin gün boyunca üretkenlik seviyenizi etkilediği büyük bir sır değil. Peki bunu bile bile neden öğle yemeklerinde pilava abanıyorsunuz?

Siz de biliyorsunuz ki bazı yemekler “ÖĞLEDEN SONRA UYKU YAPACAĞIM!” diye yüzünüze bağırıyor. Bu yemekler size bir uyarı veriyor ve onları yedikten sonra tam olarak bünyenizde neler olacağını size söylüyor.

Öğle yemeğini protein ağırlıklı planlamanızda fayda var. Protein ağırlıklı yapın ki (Et, balık, tavuk, peynir, yoğurt) pilava, makarnaya, tatlıya yüklenip öğle sonrası masanızda uyuklayıp durmayın.

Öğle arasında sağlıklı şeyler yemeye dikkat edin, vücudunuz size teşekkür edecek!

  • Biraz nefes alın!

Her gün aralıksız 8 saat çalışmanızı beklemek gerçekçi bir yaklaşım değil. Zaten bilim insanları, insanların günde 8 ila 10 saatten fazla çalışmamalarının nedeninin belli bir noktada bedenin ve zihnin artık üretemiyor olması olduğunu söylüyor.

Ofis etrafında yürüyüş yapmak, yakındaki bir kahve dükkanına gitmek veya bir dergi okumak… İşinizle ilgisi olmayan kısa molalar vermeniz performansınızda büyük bir fark yaratabilir.

  • Kulaklığınızı takın ve müziğin sesini açın!

Ofiste kulaklık takmanız her zaman asosyal olduğunuz anlamına gelmez. Çalışırken en sevdiğiniz şarkıları dinlemek, işe odaklanmanıza ve yapılacaklar listenizi eksiltmenize yardımcı olabilir.

Ayrıca kulaklık takmak, rahatsız edilmek istemediğinize dair iş arkadaşlarınıza ince bir mesaj verir. NOT: Yöneticinizin size seslenme ihtimalini göz ardı etmeyin!

  • En korkutucu işi en önce yapın!

Bazen, yapmanız gereken bir işi sürekli erteliyorsunuz, çünkü bu işi yapmanızın düşüncesi bile size çok korkunç geliyor.

Bir işi bitirmek için son dakikaya kadar beklemek yerine, mümkün olan en kısa sürede o işi iş listenizden çıkarın. Böylelikle diğer işleriniz o işe göre size daha az korkutucu görünecek ve tüm gün o işle ilgili endişelerinizi ortadan kaldıracaktır. Emin olun bu sizi genel olarak daha üretken biri haline getirecektir.

Gerçekten yapmak istemediğiniz bir işi bitirdiğinizde, duyduğunuz o inanılmaz rahatlama hissini hatırladınız mı? İşte, o korkunç işi ilk olarak bitirmeniz günün geri kalanında size tam olarak bunu hissettirecek ve bundan sonraki her işinizde o güzel hissi yaşamak için can atacaksınız. Hadi başlayalım!

  • E-posta ve mesaj bildirimlerini kapatın!

Gelen kutunuza düşen her e-postayı okumak yerine, bildirimlerinizi kapatmayı ve mesajları yalnızca belirli aralıklarla kontrol etmeyi deneyin. Peki ya neden? Çünkü telefonunuza veya bilgisayarınıza sürekli gelen e-posta ve mesaj bildirimleri işe odaklanmanızı engelliyor.

E-posta verimliliği çözümü şirketi Boomerang’ın CEO’su Alex Moore’a göre, bir çalışanın bir e-posta bildirimi ile işinin kesintiye uğratılması 64 saniye sürüyor. Moore, e-postanızı daha az sıklıkta kontrol ederseniz, aynı miktarda e-postayı yüzde 20 daha kısa sürede gönderip alabileceğinizi söylüyor.

  • Çalışma ortamınızı renklendirin ve canlı bitkiler ekleyin.

İç mekan ve ofis tasarımcısı olan Jenny Gauld, renklerin gün içinde ruh halimize ve üretkenliğimize önemli bir etkisi olabileceğini söylüyor. Örneğin mavinin, sakinlik hissini yarattığını ve odaklanmamıza yardımcı olduğunu, kırmızının ise ayrıntıya hassasiyet ve dikkat gerektiren işler için mükemmel olduğunu söylüyor.

Ayrıca Washington State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, bitkilerin insanların işlerine daha iyi odaklanmasına yardımcı olduğunu, penceresi ve bitkileri olan bir ortamda çalışanların daha az stresli ve daha üretken olduklarını söylüyor.

  • Aynı anda 10 işi yapmayı bırakın!

Birden fazla işi aynı anda yaparak daha fazla işi bitirebileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

O zaman e-posta yazarken aynı anda Facebook’ta gezinip, müşterileri aramayı deneyin. Bu size çok çalışıyormuş gibi hissettirebilir ancak muhtemelen bu işlerden hiçbirini verimli bir şekilde yapamayacaksınız.

Çünkü beynimizin sınırlı bir çalışma kapasitesi var. Beynimizin, gerçekte olduğundan daha fazla kapasiteye sahip olduğu söylenebilir, ancak işler arasında gidip gelirken aynı anda birden fazla düşüncenin üstesinden gelmek gerçekten çok zordur.

İşinizi iyi yapma olanağınız, bir işe ne kadar iyi odaklanabildiğinize bağlıdır. İster beş dakika ister bir saat.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE