Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

Evden çalışan ekipler için ‘team building’

March 27, 2020

0 Dakika
Banu Akgül

Evden çalışma düzenine geçtiğimiz şu günlerde yöneticiler için en zorlu konulardan biri ekip ruhunu devam ettirebilmek.

team building

Fiziksel birlikteliğin olmadığı zamanlarda ekibinizi bir arada tutmanızı ve beraberlik hissinin güçlenmesini sağlayacak çevrimiçi takım çalışması aktivitelerini sizler için derledik.

1. Pub trivia

Cuma günleri happy hour saatlerinde ya da akşamları organize edebileceğiniz mükemmel bir bilgi yarışması. Herkesin evinden içecekleri ile katılacağı bilgi yarışması için örnek soruları buradan inceleyebilirsiniz.

2. Sanal kamp ateşi

Ekibinize minik kamp malzemelerinin bulunduğu bir paket gönderip buluşma öncesi havaya girmelerini sağlayın. 1 saatlik bir videolu görüşme organize edip herkesi kamp ateşi etrafında toplayın ve kamp organizasyonlarının vazgeçilmezlerini uygulamaya başlayın. Neler mi? Klasik hayalet hikayeleri, şarkılar, çocukluk anıları…

3. Tea Talk – Bunları biliyor muydunuz?

Ofis ortamının en çok özleneni muhtemelen çay-kahve molalarındaki sohbet imkanıdır. Günlük çalışma programında çay-kahve molalarını takvime işleyerek bu zamanlarda ekibinize eğlenceli ve az bilinen bilgiler gönderebilirsiniz.

4. 90’lar partisi

Dönem partileri herkesin sevdiği organizasyonlardır. Online bir parti organize ederek 90’lar müziklerinin çalındığı ve videolarının gösterildiği bir buluşmayı kim sevmez ki? Hatta bunu kostüm partisine çevirip herkesin 90’lar stili ile katılmasını sağlayıp en iyi kıyafete ödül bile verebilirsiniz.

5. Çay & kahve tadımı

Ekibinize farklı tattaki çay ve kahvelerin bulunduğu bir paket gönderip bir barista eğitimi planlayarak online tadım yapabilirsiniz. Onların evlerinde tadım yaparken baristanın ise çay ve kahvelerle ilgili bilgi vereceği bir organizasyon süper olmaz mı?

6. Icebreaker

Her ortamı birbirine yakınlaştıran, oyun gecelerinin vazgeçilmezi! Örnek icebreaker sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

7. Kitap kulübü

Klasikten şaşmayan ekipler için kitap kulübü her zaman hayat kurtarır. Bir konsept ve zaman aralığı belirleyip ekibin belli bir kitap üzerinde konuşmasını sağlayabilirsiniz.

8. Evcil hayvan kanalı

Slack’te yalnızca komik evcil hayvan videolarının paylaşıldığı bir kanalı herkes çok sevimli bulacaktır.

9. Çevrim içi yoga & meditasyon sınıfı

Haftanın belirli günleri sabah saatleri iş öncesi ya da akşam iş sonrası çevrim içi yoga yapmak tüm ekibi rahatlayacaktır.

10. Can you hear me now?

İlk kez duyanlar için bu oyun bir ‘sound check’ten çok daha fazlası! Sanal konferans odasında birinin konuşmacı diğerlerinin ise sanatçı olduğu bir buluşma ayarlayın. Konuşmacı, rastgele seçtiği bir imajı yalnızca geometrik şekiller kullanarak ekip arkadaşlarına tarif edecek ve çizim yapmaları için yönlendirecek. Oyunun sonunda bakalım kim orijinale en yakın çizimi yapacak? Bu oyun etkili bir iletişim sağladığı gibi çok da eğlenceli!

Ekip çalışmasını güçlendirecek bu aktiviteleri belirli aralıklarla uygulayıp hem eğlenceli hem de yararlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE