Paylaşın!
İçindekiler 📝

Kolay İK, Talentics’i satın aldı

August 1, 2023

0 Dakika
Banu Akgül

Merhaba,

Bu yazıyı mutluluk ve heyecan verici bir haberi sizinle paylaşmak için yazıyorum. İnsan kaynakları operasyonlarının dokunduğu her alanda işinizi kolaylaştırma misyonuyla çıktığımız yolculuğumuzda bugün çok büyük bir adım daha attık.

İşe alım ve aday takip sistemi Talentics şirketini bünyemize kattık. Bu satın alma ile birlikte Talentics kurucu ortaklarından Hakan Özen de şirket ortağı ve CTO olarak Kolay İK’ya katıldı. 

Uzman ekibi ve kanıtlanmış hizmet kalitesiyle adından söz ettiren; TurkNet, ebebek, Koton, Bilyoner gibi şirketlerin aktif olarak kullandığı Talentics’i ve harika işler yapan ekibini aramıza katmanın mutluluğu içerisindeyim.

Peki sizin için ne değişecek?

Talentics'in Kolay İK bünyesine katılımıyla insan kaynakları süreçlerinizi baştan sona daha da iyileştirmenin ve kolaylaştırmanın önemli bir adımını atmış bulunuyoruz. Mevcut olan Personel, Vardiya, Performans ve Ücret Değerlendirme ürünlerimize bir yenisini ekliyoruz: İşe Alım ve Aday Takip uygulamamız ile birlikte size, işe alım için kritik tüm süreçleri kolaylıkla ve tek bir platform üzerinden yönetme imkanı sunuyoruz. Diğer ürünlerimizle olduğu gibi Talentics ile de operasyonel yükünüzü hafifletmeyi ve işin kalitesine odaklanmanızı amaçlıyoruz. 

Operasyonlarınızda Talentics ile yaratacağımız birkaç farktan bahsetmek istiyorum:

  • Bir yazılımcıya veya mali yatırıma ihtiyaç duymadan saniyeler içinde şirketinize özel kariyer sayfanızı oluşturacaksınız. (Bakınız, üzerinde çok az zaman ve sıfır bütçe harcadığımız kariyer sayfamız: https://jobs.kolayik.com/
  • Farklı kariyer sayfalarından başvuru toplayacak; Word, PDF fark etmez, her formattaki CV’yi kolayca içe aktaracaksınız. 
  • Farklı dosyalar, defterler ve klasörleri gönül rahatlığıyla bir kenara bırakacaksınız. Çünkü adaylarla ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgiler Talentics’te olacak.
  • Mülakat planlamak veya bir aday hakkında görüş almak için ne bir e-posta atacak ne de bir telefon görüşmesi yapacaksınız. Çünkü doldurmak istediğiniz pozisyonda söz hakkı olan herkes baştan sona veya sizin atadığınız yerlerde sürece dahil olacak. 
  • Hazır e-posta şablonları, anlık bildirimler, ortak takvim planlama ve şimdi bu yazıya sığdıramadığım birçok pratik özelliğimiz sayesinde iletişim, planlama ve bilgilendirme etaplarında ciddi oranda hız ve zaman kazanacaksınız.
  • Aşamaların bitiminde çıkan değerlendirme formları sayesinde aday havuzunuzu kategorilere ayıracaksınız. İlerlemediğiniz adayların nedenleri de, ileride değerlendirmek istediğiniz adaylar da kurumsal hafızanın bir parçası olarak tek bir yerde kalacak ve asla kaybolmayacak.
  • Dahası, uygulamanın birçok bölümünün özelleştirilebilir olması sayesinde her etapta kendi operasyonunuza en uygun ve en verimli kurguyu oluşturacaksınız.

Son olarak bahsetmesem olmaz, sanıyorum bir CEO’yu en çok ikna eden, bana da en cazip gelen özelliğimiz raporlamalar… İşe alım maliyeti, ortalama pozisyon doldurma süresi gibi metrikleri de artık Talentics ile takip edeceksiniz. Böylece, işe alım etaplarında aksayan süreçleri hızlıca tespit edip veri odaklı karar alacaksınız. 

Bunlar, işe alım ve aday takip uygulamamız ile sizin için çözebileceğimiz problemlerin yalnızca bir kısmı. Bahsettiklerim sizi yeterince heyecanlandırdıysa devamı için lütfen bu bağlantı üzerinden toplantı talep edin. Hem uygulamaya göz atalım hem de şirketinize kazandıracağımız zaman ve maliyeti birlikte hesaplayalım. 

Şimdi izninizle biraz da geriye dönmek istiyorum.

Kolay İK’yı kurarken herkes gibi biz de dijital dönüşüm rüzgarına kapılmıştık. Bu rüzgarın gücü, şirketler ve KOBİ’lerin insan kaynakları alanındaki tüm süreçlerinin kolaylaştırılmasının artık bir ihtiyaca dönüşmesinden geliyordu. Bir noktada sizin ihtiyaçlarınız bizim gerçekleştirmek istediğimiz hedeflere, amaçlara dönüştü. “Elinizi ne yoruyor” sorusu bize yön verdi.

Bu yolculuğa çıkarken en büyük hedefimiz ihtiyaçları gören, ona göre gelişen ve problem çözen bir ürün yaratmaktı. İK ekiplerinin yürüttüğü operasyonel işler gün geçtikçe yoğunlaşıyor, çözümler ise ilkel teknolojilere, hatta dosyalara ve defterlere sıkışıp kalıyordu. Çok temel İK operasyonları olarak görülen izin, özlük gibi işlerin ilerlemesi şirketlerin mali ve hukuki varlığı için kritik iken, yaygın olarak kullanılan manuel çözümler hata payını büyük oranda artırıyordu. Biz de Kolay İK olarak yola çıkarken sadece İK ekiplerinin işi gibi gözüken ancak aslında tüm şirketi etkileyen bu problemleri çözmek istemiş ve işin yapılış şeklini çağa uygun hale getirmeye karar vermiştik. 

Bunları gerçekleştirmek için kendimizi ekibinizden birisi olarak konumlandırıp günlük yaşadığınız zorlukları sizin gözünüzden görüp yaşadığınız problemlere sizin gözünüzden çözümler aradık. Yetenek kazanımından çalışan yönetimine kadar birçok konuda işlerinizi kolaylaştırmayı kendimize ilke edindik. 

Heyecan verici yeni döneme birlikte başlarken...

Bugüne kadar hem Kolay İK olarak hem de sayısı 10’u aşan güvenilir ve alanının piri çözüm ortağımızla birlikte insan kaynakları alanında kapsamlı ve kullanıcı dostu uygulamalarımızı sizinle buluşturduk. 10 binden fazla şirkete kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bugün itibarıyla farklı ölçek ve sektördeki 1.800’den fazla şirket İK süreçleri için bize güveniyor. Her gün 4 binden fazla İK yöneticisi ve 150 binden fazla çalışan işlerini Kolay İK ile kolaylaştırıyor. Bugün geldiğimiz noktada Kolay İK, aralarında İngiltere, Yunanistan, ABD, Şili, Suudi Arabistan ve Lübnan’ın da bulunduğu 19 farklı ülkede 6 farklı dilde kullanılabilen bir uygulama oldu. 

Başlangıçta ekip olarak bir elin beş parmağını geçmezken yıllar içerisinde birbirinden değerli yeteneklerle katlanarak büyüdük, geliştik ve temel taşlarımızı özenle dizdik. Genişleyen ürün ve yazılım ekiplerimiz, vizyonumuza eşlik eden yeni CTO’muz Hakan Özen ve ürün odaklı yaklaşımımızla uygulamalarımızı geliştirmeye, değişen ihtiyaçlarınıza uyum sağlamaya devam edeceğiz.

Bu heyecan verici yeni döneme birlikte başlarken bugüne kadar bize güvenen tüm kullanıcılarımıza ve özverili çalışmalarıyla Kolay İK’yı bu başarıya taşıyan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Görüşleriniz, geri bildirimleriniz ve bizi ekip arkadaşlarınızdan biri olarak kabul etmeniz Kolay İK'yi bugünkü haline getirmemizde son derece değerliydi.

Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla şimdiden gurur duyuyorum.

Saygılarımla,

Çağlar Yalı
CEO

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE