Paylaşın!
İçindekiler 📝

Psikopat bir yöneticiyle başa çıkmanın 7 yolu

September 1, 2019

0 Dakika
Banu Akgül

Yanlış duymadınız! En iyi yöneticiler bile zalim ve acımasız olabilir. Bazılarının aslında gerçekten psikopat olduğunu biliyor muydunuz?

Psikopat bir yöneticiyle başa çıkmanın 7 yolu
Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre, her 5 şirket yöneticisinden biri, klinik psikopatik özellikler sergiliyor.
(Dünya genelinde her 100 kişiden biri psikopat)

Psikopat bir yöneticiye rağmen daha mutlu ve iyi Pazartesiler için yazımızı ziyaret edin.

Siz de yöneticinizin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorsanız, işte olası kötü senaryoları azaltmak için izleyebileceğiniz 7 kolay yol:

1- Neyin üstesinden gelmeye çalıştığınızı belirleyin

Kötü bir gün mü geçiriyor, yoksa her zaman mı böyle? Acaba üst yönetimden gelen baskılarla mı uğraşıyor? Belki de siz onu çok zorluyorsunuz? Evet ortada sorunlu bir davranış var ama siz buna neyin sebep olabileceğine odaklanın. Herkesin kötü bir günü olabilir. Dolayısıyla bunun gerçekten yöneticinizin varsayılan çalışma şekli olup olmadığını veya yalnızca bir kerelik bir sorun olup olmadığını dikkatle gözlemleyin.

2- Her şeyi yazılı olarak talep edin

Yöneticiniz bir şey talep etme konusunda tam bir kaos ustasıysa, sonrasında sorun yaşamamak için mümkün olan her şeyi yazılı talep edin ya da bir yere not alın. Örneğin size sözlü talimatlar verdiyse, hızlıca bir onay mesajı gönderin. Böylece elinizde konuşulan her şeyin yazılı bir kaydı olur.

3- Derin bir nefes alın

Bir konuda yöneticinizle ters düştüğünüzde -öfkeyle yanıt vermek yerine- derin bir nefes alın ve vereceğiniz yanıtı bir saniye içinizden düşünün. Aksi takdirde aceleyle alacağınız yanlış bir karar, pişman olmanıza neden olabilir.

4- Neyin tetiklediğini bulun

Biri işe geç kaldığında, yöneticiniz sinirden küplere mi biniyor? Eğer öyleyse, işe geliş saatlerinizde daha dikkatli olmaya çalışın. Bu konuda bir e-posta mı yazmış? Yazım hatalarıyla mı dolu? Belli ki kızgınlıkla ve hızla yazmış. Onu neyin tetiklediğini anlamaya çalışın. Bir sonraki adımı tahmin edip önden önlem alın.

5- İletişim stratejilerini kullanın

Aktif dinleyici olun, söylenenleri tekrarlayarak ve gerekirse daha fazla bilgi isteyerek hareket edin. Bu, iletişimi geliştirmek için kullanılan yaygın bir tedavi yöntemidir. Birçok uyuşmazlık, insanlar dinlemedikleri veya anlamadıkları için olur.

6- Sizi raydan çıkarmasına izin vermeyin

Yapacak birçok işiniz varken, yöneticinizle yaşadığınız sorunların işinizi ve davranışlarınızı etkilemesine izin verirseniz, büyük bir çıkmazın içine düşersiniz. Sorunları kişisel olarak almamaya, işinizin kalitesini düşürmemeye çalışın.

7- Gerekiyorsa şikayet edin

Tamam, yöneticinizin davranışları konusunda endişelisiniz. Hatta artık kırılma noktasına ulaştınız. Şirketinizdeki insan kaynakları sorumlusu kim? Onunla konuşun ve yöneticinizi çekinmeden şikayet edin. Aksi takdirde yeni güne yine büyük ve rahatsız edici bir sorunla başlamak zorunda kalabilirsiniz.

O halde biraz en mutlu şirketlerden çalışan bağlılığı önerilerini okuyalım. Ne dersiniz? Hemen tıklayın.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN