Paylaşın!
İçindekiler 📝

Daha iyi ve mutlu bir pazartesi için

April 13, 2017

0 Dakika
Banu Akgül
Daha iyi ve mutlu bir pazartesi için

Birikmiş e-postalar, yeni maddeleri ile iş listesi, uzun toplantılar, yapılacaklar yapılacaklar... Hem de güzelce dinlendiğiniz bir hafta sonundan sonra.

İşinizi sevin ya da sevmeyin pazartesileri işe başlamak zordur. Pazartesi sendromu ya da sıkıntısı özellikle beyaz yakalıların en büyük dertlerinden. Bilim insanları da bu konuya eğilerek pazartesi sabah hafta sonundan farklı bir uyku düzeninden kalkmış olmanız, sosyal çevrenizin değişmesi, mekan değişikliği, iş ortamında kendinizi daha sağlıksız hissetmeniz vs. gibi aşikar nedenleri tespit etmişler (1).

Daha iyi bir pazartesi geçirebilmeniz için birkaç öneriyi toparladık; güzel bir çay/kahve ve sevgili dostumuz Emir Yargın'ın size enerji verecek parçası ile önerilerimize bir göz atabilirsiniz:

1. Pazartesi sabah spor yapın

Tabii ki yapabildiğiniz kadar çok spor yapın. Fakat pazartesi sabah yapılan spor pazartesi modunuzu oldukça yükseltecektir. Hem de spor salonuna ya da havuza gitmenize gerek yok. Ufak bir koşuya çıkabilir ya da New York Times'ın 7 dakikalık egzersizini uygulayabilirsiniz.

2. Keyfinizi yerine getirecek müzikler dinleyin

İlk öneriyi biz yaptık :) Ofis ortamında güne başlamanın en güzel yolu keyfinizi yerine getirecek müziklerden geçiyor. Neşenizi yerine getirecek müzikler dinleyebilirsiniz. Sizin için seçtiğimiz Spotify playlist'ine de buradan ulaşabilirsiniz.

3. Gününüzü ve haftanızı planlayın

Çalışma temponuzu en iyi siz biliyorsunuz. Gününüzü ve haftanızı pazartesinin ilk saatlerinde hazırlayarak hem yavaş yavaş işinize ısınır hem de yoğunlaşırsınız.

4. İş sonrası için bir plan yapın

Köşedeki kafede kahve içmek, sinemaya/tiyatroya/konsere gitmek ya da sevdiğiniz biri ile görüşmek... Pazartesi akşamını sizin için keyifli kılacak ve günü geçirmenize yardımcı olabilecek bir plan yapın.

5. Hafta sonu da erken kalkın

Yüzünüzü buruşturduğunuzun farkındayım. Eğer pazartesi yataktan kalkmakta zorlanıyorsanız hafta sonu da uykuyu çok kaçırmayın. Rutininizi bozmayın. En kötü pazartesiniz böyle olsun!

Keyifli bir okuma önerisi daha! Psikopat yöneticiyle başa çıkmanın ipuçlarına ulaşmak için yazımızı okuyun.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE