Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

Kolay İK ile Multinet yemek kartı yönetimi

March 28, 2017

0 Dakika
Banu Akgül

Şirketlerin çalışanlarına sağladığı yan haklardan en yaygın olanı yemek kartları, bir yandan şirketlere vergi avantajı sağlarken diğer yandan da çalışanlara ekonomik bir rahatlık sağlıyor. Bu yüzden oldukça yaygın olan yemek kartlarının tek dezavantajı kart yönetiminin zor olması. Karışan kartlar, takip edilmesi gereken bakiyeler, ay başı gelince yapılacak yüklemeler, iş günü hesabı yaparak yükleme yapma derken operasyonel bir yük insan kaynakları çalışanlarını bekliyor.

Kolay yemek kartı yönetimi

Fakat artık kolayı var: Multinet yemek kartlarınızı Kolay İK üzerinden yönetebilirsiniz. Şimdi sıra ile aşağıda listelediğimiz hayatınızı kolaylaştıracak işlemleri Kolay İK'da nasıl yapabilirsiniz ona bakalım:

  • Kart talep etme
  • Bakiye kontrol etme
  • Tek tek bakiye yükleme
  • Bakiye hesaplama
  • Toplu bakiye yükleme
  • Kart iptali

Multinet yemek kartı talep etmek

Kolay İK'da iki şekilde yeni yemek kartı talep edebilirsiniz:

  1. Yeni çalışan eklediğinizde sistem yeni bir kart oluşturmak isteyip istemediğinizi sorar. Eğer isterseniz, Multinet'e yeni yemek kartı siparişi iletilir.
  2. Yemek kartı olmayan bir çalışan varsa "Uygulamalar > Multinet > Yeni Kart Oluştur" butonuna tıklayarak o çalışan için yemek kartı siparişi verebilirsiniz.

Kartınız Multinet tarafından basılır ve kayıtlı adresinize yollanır.

Yemek kartı bakiyesi kontrol etmek

"Uygulamalar" menüsünden giriş yapabileceğiniz Multinet sayfasından tüm çalışanlarınızın mevcut bakiyelerini tek bir sayfadan kontrol edebilirsiniz.

Çalışanlara tek tek Multinet yemek kartı bakiyesi yüklemek

Kolay İK paneli üzerinden kolaylıkla yapabileceğiniz bir işlem de istediğiniz çalışan(lar)a tek tek bakiye yüklemek. Bunun için Uygulamalar sekmesi altından "Multinet"e girdiğinizde "Sipariş Girişi" seçeneğine tıklayın.

Gelecek ay için yükleme ekranında "Günlük" ya da "Sabit" ödemeyi seçebilirsiniz. Değerleri girdikten sonra "Uygula" butonuna tıklayın.

Sayfanın altında oluşan tabloda yükleme yapmak istediğiniz çalışanları seçebilir ve tutarları değiştirebilirsiniz.

Yüklenecek bakiyeyi hesaplamak

Multinet yemek kartlarına yükleme yaparken tek yapmanız gereken çalışılacak iş günü sayısını ve günlük yemek kartı bedelini girmektir. Geri kalan işlemler sistem tarafından gerçekleştirilir. Sipariş giriş ekranında bu bilgileri girip "Uygula" butonuna tıkladığınızda altta oluşan tablo üzerinden isterseniz değişiklik yapabilirsiniz.

Toplu bakiye yüklemek

İsterseniz tüm çalışanlarına tek kalemde yükleme yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken "Sipariş Giriş" ekranında günlük yemek bedelini ve yükleme yapmak istediğiniz iş günü sayısını girmek. Sonrasında "Uygula" diyerek toplu bakiye yükleme tablosuna göz atabilir ve işlemi onaylayabilirsiniz.

Multinet yemek kartı iptal etmek

Eğer bir çalışan işten ayrılırsa işten ayrılma işlemlerini yaparken kolaylıkla yemek kartını da iptal edebilirsiniz. Bunun için Çalışanlar sekmesinden işten çıkacak çalışanın üzerine tıklayın. Sol tarafta yer alan "İşten Çıkar" butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan onay butonuna tıklayarak çalışanı işten çıkarırken Multinet Yemek Kartını da iptal etmiş olursunuz.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE