Yazıyı beğendiniz mi?
Paylaşın!
İçindekiler

Kariyer sitesi nasıl oluşturulur?

📖 0 Dakika | Okuma süresi

August 12, 2024

İş ilanlarının maliyetlerinin gün geçtikçe yükseldiği platformlara bütçe ayırmaktan sıkıldıysanız, bu yazımız tam size göre. 

Bu yazıda, neden bir kariyer sitesine ihtiyacınız olduğunu, kariyer sitenizi hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken detayları ve yazılım desteğine gerek kalmadan nasıl kariyer sitesi hazırlayabileceğinize dair ipuçlarını paylaşacağız.

Kariyer sayfası nedir?

Kariyer sayfaları bir şirketin web sitesinde bulunan ve potansiyel adaylara şirketin iş fırsatlarını, kültürünü ve çalışma ortamını tanıtan sayfalardır. Bu sayfalarda genellikle şirketin misyonu, vizyonu, mevcut açık pozisyonlar, işe alım süreci hakkında bilgiler ve çalışanların deneyimlerine dair yorumlar yer alır. 

Kariyer sayfanız iş arayanların şirketinizi daha yakından tanımasına olanak sağlarken işveren markanızı güçlendirmenize yardımcı olur. 

Adayların yüzde kaçı kariyer sayfalarını ziyaret ediyor?

Adayların %77'si iş başvurusu yapmadan önce şirketin kariyer sayfasını inceliyor. - LinkedIn Talent Solutions

İş arayanların yüzde 77'si şirketlerin kariyer sayfalarını ziyaret etmekle kalmıyor aynı zamanda bu sayfaları iş arama süreçlerinde değerli bir kaynak olarak görüyor. İş arayanlar bir kariyer sayfasında:  

  • İş ilanları
  • Şirketin değerleri
  • Çalışan görüşleri
  • Ürünler ve hizmetler
  • Çalışanların neden orada çalışmayı tercih ettikleri
  • Çalışanların neden kalmaya devam ettikleri

gibi bilgiler arıyorlar. Temelde sizi 1 dakika içerisinde tanımak istiyorlar. 

Neden bir kariyer sayfası oluşturmalısınız?

Şirketinize özel bir kariyer sayfası hazırlamak günümüz rekabetçi iş dünyasında oldukça önemli. Diğer kariyer sitelerinin size sağlamadığı bir esneklik sağlayan kariyer sayfanızla şirket kültürünüzü, misyonunuzu ve mevcut iş fırsatlarınızı sergileyerek potansiyel adayları cezbedebilir ve şirketinizi tercih edilen bir işveren olarak tanıtabilirsiniz.

“Çalışanlara sizinle çalışmanın nasıl bir duygu olduğunu anlatmak için harika bir fırsat!”

Kariyer sayfanız şirketinizin vitrini gibidir. Başarılı bir kariyer sayfası oluşturmak için açık ve net iş tanımları hazırlayın, kariyer gelişimine verdiğiniz önemi yansıtan projeleri sergileyin ve çalışanlarınızın gerçek görüşlerini paylaşın. Bu sayede adaylar şirketinizde çalışmanın nasıl bir deneyim olduğunu kolayca görebilirler.

Özetle, kariyer sayfaları işe alımda hem etkili bir kaynak hem de markalaşma aracıdır. İyi bir kariyer sayfası işe alım ihtiyaçlarınıza cevap verir, şirket kültürünüzü sergiler ve sizinle çalışmak isteyen adayları çeker.

Bir kariyer sitesinin size diğer artılarına gelirsek;

➕İşe alım sürecini kolaylaştırmak

➕İş ilanları ve başvurular için merkezi bir konum oluşturmak

➕Sıfır iş ilanı maliyeti ile sınırsız ilan vermek

➕Başvuran adayların sayısını ve kalitesini artırmak

➕Şirket kültürünüzü dilediğiniz şekilde vurgulamak

➕İşveren olarak kazandığınız ödülleri öne çıkarmak

Başarılı kariyer sayfalarının ortak özellikleri 

İlgi çeker 😮

Potansiyel adayları kariyer sayfanıza çekmek için süslü/trend/moda artık hangi tanıtımı tercih ederseniz bu kelimelerden kaçının. Anahtar kelimelerin desteği ile arama motoru optimizasyonunu kullanarak web sitenizin aramalarda öne çıkmasını sağlayın. Ayrıca sayfanızı sosyal medyada ve şirketinizin diğer web sayfalarında tanıtın (en azından görünür kılın).

Ziyaretçileri etkiler 🤩

“2023 yılında internetteki içeriklerle ilgilenme süresi oldukça kısaldı. Kullanıcılar bir web sayfasında ortalama olarak 10 ila 20 saniye geçiriyor ve bu süre içinde sayfayı terk etme olasılıkları yüksek. Ayrıca bir sayfada geçirilen ortalama süre ise genellikle 1 dakikadan daha az. Bu nedenle internet kullanıcılarının dikkatini çekmek ve içeriğe bağlı kalmalarını sağlamak için içeriklerin kısa, net ve görsel olarak ilgi çekici olması gerekiyor.” - Cross River Therapy

Kısacası insanların internette okuma süresi oldukça kısa. Ziyaretçilerin ilgisini çekmek ve onları sayfanızda tutmak için kullandığınız başlıktan görsel içeriklere kadar her detaya önem verin.

Nitelikli adayları ikna eder 🤝

Adaylar kariyer sayfanıza bakarak sizi değerlendirirler. Sağladığınız faydalar, çalışan hikayeleri ve gelişim fırsatları iyi bir ilk izlenim bırakmanıza yardımcı olur. Şirketinizde çalışmanın nasıl bir deneyim olduğunu detaylandırın ki, adaylar kendilerini sizinle çalışırken hayal edebilsinler.

Ziyaretçileri başvuru yapan adaylara dönüştürür 👩‍💻

Kariyer sayfanızda ziyaretçiler açık bir pozisyona başvurmaktan bir tık uzakta olmalıdır. Bir tık uzaklarındaki butonlarda  "Hemen başvur," "Açık pozisyonları gör" veya "Aramıza katıl" gibi eyleme çağıran mesajlar kullanın. 

Kariyer sayfanızda nelere yer vermelisiniz?

Kariyer sayfanızı şirketinizin hikayesini anlatmak için kullanın. Aşağıdaki basit ama etkili bölümlere yer verin.

  1. Tarihçeniz: Şirketinizin kuruluşundan bugüne kadar önemli olduğunu düşündüğünüz anları, olayları, ödülleri ve başarıları paylaşın. Adaylar şirketinizin nasıl geliştiğini ve büyümesine nasıl katkıda bulunabileceklerini öğrenmek ister.
  2. Misyonunuz: Şirket amacınızın temelini oluşturan misyonunuzu ekleyin. İnsanlar onları motive eden şirketlerde çalışmak isterler, bu yüzden vizyonunuzu da paylaşın: Ne başarmak istiyorsunuz ve bu hedeflere nasıl ulaşmayı planlıyorsunuz?
  3. Değerleriniz: Değerleriniz daha yaygın adıyla kültürünüz şirketinizin kişiliğini tanımlar ve sizi diğerlerinden ayırır. Şirketinizin öncelik verdiği özellikleri (takım çalışması, dürüstlük vb.) paylaşın.
  4. Ekibiniz: Şirketiniz çalışanlarınız sayesinde başarıya ulaşır. Çalışanlarınızı ve onların hikayelerini öne çıkarın. Ekiplerinizi ve yöneticilerinizi tanıtarak sayfanızı daha samimi hale getirin. 
  5. Günlük akışınız: Adaylar şirketinizde çalışmanın nasıl bir deneyim olduğunu görmek ister. Bu onların kendilerini ekibinizin bir parçası olarak hayal etmelerine yardımcı olur.
  6. Çalışma alanınız: Ve son olarak adaylar gelecekteki çalışma alanları hakkında bilgi sahibi olmak ister. Ofislerinizin yerini, tasarımlarını (açık ofis planı, toplantı odaları, spor alanı vb.) ve hangi teknolojilere erişim sağlayacaklarını paylaşın.

💡 Kariyer sayfanızı mobil cihazlar için optimize etmek de önemli. İş arayanların %39'u iş arama sürecinde telefonlarını kullanıyor ve bu kişilerin çoğu şirketlerin kariyer sayfalarını telefonlarından ziyaret etme eğiliminde.

Örnek kariyer sitesi

Nasıl başlarım?

İşe alım süreçlerinin şirketinizin en önemli operasyonlarından biri olduğunu biliyoruz. Bu süreci en verimli ve düşük maliyetli şekilde yönetmek isteyenler için Kolay İK’nın İşe Alım ve Aday Takip Sistemi (ATS) ideal bir çözüm sunuyor. Ücretsiz kariyer sitesi özelliği ile doğru adayları kolayca çekebilir, iş ilanlarından mülakat yönetimine kadar tüm süreçlerinizi profesyonel bir standartta yürütebilirsiniz. Kolay İK’nın ATS çözümüyle tanışarak, adaylar tarafından tercih edilen bir işveren olmak için hemen ücretsiz demo talep edin!

👋
Hemen 15 gün ücretsiz deneyin

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden kullanmaya başlayın.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN