Yazıyı beğendiniz mi?
Paylaşın!
İçindekiler

İK profesyonelleri için LinkedIn tavsiyeleri

February 7, 2022

0 Dakika | Okuma süresi

Öz geçmişlerden sonraki durak LinkedIn profillerimiz!

Günümüzde farklı sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanıyoruz. Yaptığımız aktivitelerden, beğendiğimiz yemeklere, sosyal bir konuya destek vermekten, mutlu bir günü tebrik etmeye kadar çoğu şeyi sosyal medya platformları üzerinden birbirimizle paylaşıyoruz.

Bireysel hayatlarımızı bu kadar güncel tutarken, kariyerimizi neden paylaşmayalım?

İK uzmanları için Linkedin tavsiyeleri
İK Profesyonelleri için LinkedIn Tavsiyeleri

Artık herkes için profesyonel bir sosyal medya hesabının varlığı bir zorunluluk haline geldi. İster yönetici pozisyonunda, ister kariyer yolculuğunuza yeni başlıyor olun LinkedIn profesyonel ağınızı büyütmek için bulunmanız gereken tek mecra.

Tabii bu profesyonel çevrenizi geliştirirken LinkedIn üzerinden kişisel markanızı oluşturarak ağınızla paylaşmakta işin büyük bir parçası. İşi insanla olan İK uzmanları içinse kişisel markalaşma çoğu iş dalına göre daha önemli bir hal alıyor. Profesyonel ilişkiler kurmanıza, şirketinizin işveren markasını güçlendirmenize kadar birçok konu üzerinde LinkedIn’i kullanabilirsiniz.

Peki iyi bir LinkedIn profili nasıl olmalı?

Kapak görseli

LinkedIn profilinize banner eklemek, iyi bir ilk izlenim vermenize yardımcı olur. Banner ile yaptığınız işe daha fazla dikkat çekebilir veya çalıştığınız şirketin elçisi olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Kapak görseli oluşturmaya nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, pazarlama ekibinizle konuşabilir ve kapak fotoğrafı için bir şeyler yapmalarını rica edebilirsiniz. Daha sonra bu kapak görselini tüm şirketinize dağıtabilir, ücretsiz bir şekilde marka bilinirliğine katkıda bulunabilirsiniz.

Bunu sizin için yapabilecek bir pazarlama ekibiniz yoksa da Canva veya Unsplash gibi ücretsiz araçları tercih edebilirsiniz. Kişisel markanızın şirketinkiyle uyumlu olması için marka renklerine ve tasarımlarına bağlı kalmayı unutmayın.

Profil fotoğrafı

Bu bazıları için çok bariz bir cevap gibi görünebilir, ancak profesyonel ağınızı oluşturmanın kişisel olması gerektiğini unutmamak önemlidir. LinkedIn’inizde şu anda bir fotoğrafınız yoksa veya 5 yıl öncesine ait bir fotoğraf kullanıyorsanız, profil fotoğrafınızı güncelleme zamanınız gelmiş demektir.

Bu platformda fotoğrafınız profesyonel olmalı ama rolünüzün ve kişiliğinizin de bir yansıması olmalıdır. Tabii ki burası Instagram değil o yüzden aradığımız şey güneş gözlüğü taktığınız bir fotoğrafta değil ancak vesikalık devrini de çoktan geçtik. LinkedIn fotoğrafınız için aşağıda sıraladığımız konulara dikkat etseniz yeter.

İyi bir profil fotoğrafı için birkaç ipucu:

  • Basit/düz bir arka plan kullanın.
  • Yüzünüzün büyük bir bölümünü kapatan aksesuarlar kullanmayın.
  • Aydınlatmanın iyi olduğundan ve yüzünüzün net bir şekilde göründüğünden emin olun.
  • Fotoğraf üzerinde renk değiştiren filtreler kullanmaktan kaçının.
  • Gülümsemeyi unutmayın!
  • Görselin kaliteli olması için LinkedIn boyutu olan 400px x 400px ölçülerine sağdık kalın.

Başlık alanı

Başlık LinkedIn profilinizdeki en önemli noktalardan biridir. Çünkü kendinizi ve rolünüzü tanımladığınız yer burasıdır. Zor olansa rolünüzü 120 karaktere sığdırmaktır. Çoğu insan profil başlığını iş unvanı ve şirket ismi için kullanır, peki neden bunu daha ilgi çekici bir hale getirmeyelim?

İlgi çekici bir LinkedIn başlığı için ipuçları:

  • Hedef kitlenize yönelik bir dil kullanın.
  • Kitlenizin ne yaptığınızı veya ne aradığınızı görebileceği kısa ve hızlı bir cümle kullanın.

Bir İK profesyoneli olarak iletişim kurmayı siz bizden iyi bilirsiniz ancak şöyle başlıklar kulağa sizce de daha hoş gelmiyor mu?

  • Büyüyen teknoloji şirketimize başarılı yetenekler arayışındayım. 💫
  • Birlikte güzel işler yapabileceğimize inanıyorsan, benimle iletişime geç! 📩
  • Kod yazmak benim işim diyen kişiler arıyoruz. 🚀
  • Şirketimizdeki yüksek mutluluk oranından ben sorumluyum 😊

Özel bir URL

Bu önemsiz bir değişiklik gibi görünebilir, ancak LinkedIn profilinizin arama motoru optimizasyonunu iyileştirerek insanların sizi bulmasını kolaylaştıracaktır. Profilinizin yanında rastgele sayılar ve harfler olmasından daha iyi bir seçenek olduğu kesin. LinkedIn URL’nizi nasıl değiştireceğinizden emin değilseniz, aşağıdaki adımları izleyin.

LinkedIn özel URL’si nasıl oluşturulur

  1. Profil sayfanıza gidin. Sağ üst köşede “Genel profil ve URL’nizi düzenleyin” yazısını göreceksiniz.
  2. Düzenleme sayfasında, yine sağ tarafta “Kişiselleştirilmiş URL’nizi düzenleyin” başlığının altındaki küçük kaleme tıklayın ve URL’nizi adınız ve soyadınızla eşleşecek şekilde değiştirin.
  3. Adınızdan sonraki tüm sayıları veya harfleri kaldırın.

Özet alanı

Profilinizin başında LinkedIn size kendinizi tanıtmak için bir alan sunar. Bu alan, önceki deneyimleriniz, hedefleriniz, arayışlarınız ve başarılarınız hakkında bir şeyler paylaşmak için mükemmel bir fırsattır. İyi bir LinkedIn özeti yazmayı düşünüyorsanız bu yararlı ipuçlarını kullanabilirsiniz.

  • Özetinize akılda kalıcı, insanlarla ilgili bir şeyle başlayın.
  • İnsan kaynakları için anahtar kelimeleri araştırın ve bunlara özetinizin içerisinde yer vermeyi unutmayın. Bu, potansiyel adayların sizi daha kolay bulmasına yardımcı olacaktır.
  • Açıklamanızı günlük konuşma dilinizden çok uzaklaşmadan yazın ve kişiliğinizden parçalar eklemeye çekinmeyin.
  • Başlık gibi özet alanında da 2.000 karakter sınır olduğunu unutmayın ama kullanmaktan da çekinmeyin. Kısa paragraflar ve noktalama işaretlerini kullanarak özetinizi kolay okunur hale getirin.

Deneyim bölümü

İnsanlar bir İK yöneticisinin LinkedIn profilini aramaya geldiklerinde, şu anda ne yaptığınız ve çalıştığınız şirket hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyeceklerdir. Doğrudan deneyiminizle ilgili noktaya gitmek kolay olsa da, şirketin gerçekte ne yaptığını açıklamak için başlangıçta 1-2 cümle eklemeyi unutmayın. Bu açıklama ziyaretçilerinizin ne yaptığınızı anlamasını çok daha kolay hale getirir.

Bunları biliyoruz peki başka neler yapabiliriz?

Sonuç odaklı olun

Bir insan kaynakları uzmanı olarak, başkalarının başarılarına odaklanmak ve kendinizi gözden kaçırmak kolay olabilir. Fakat LinkedIn, başarılarınızı paylaşmak için mükemmel bir araçtır, bu nedenle başarılı sonuçlarınızı vurgulamaktan çekinmeyin.

Büyük bir proje üzerinde çalıştıysanız, projeye ve yarattığınız etkiye ilişkin kısa bir genel bakış içeren 1-2 cümle ekleyin. LinkedIn’in özgeçmişiniz olduğunu unutmayın, bu nedenle yalnızca günlük hayatınızda yaptığınız görevleri listeleme tuzağına düşmeyin.

Yıl boyunca 50 kişiyi etkin bir şekilde işe almayı ve minimum ciro elde etmeyi başardınız mı? Ya da doldurma sürenizi %40 oranında azaltabildiniz mi? Bunu bir yere yazın ve başarılarınız hakkında ağınızı bilgilendirin!

*Sonuçlarınızı paylaşırken şirketinizin gizli bilgilerini içermediğinden emin olun.

LinkedIn’e yazar olarak içerik gönderin

İnsan kaynakları uzmanı olarak, bir düşünce lideri olduğunuzu göstermek için içerik oluşturmaya başlamanız faydalı olacaktır. Alanınıza özel içerikler yazarak profilinizi güçlendirebilir ve yılların uzmanlığınızı gösterebilirsiniz.

Topluluğunuzla aktif olun

Harika görünen bir profiliniz olsa da, topluluğunuzla aktif olarak ilgilenmiyorsanız bu hiçbir işe yaramaz. Ağınıza ayak uydurmak için düzenli olarak paylaşımda bulunmanız, diğer gönderilerle yorum yapmanız ve aktif olarak ağınızı genişletmeye çalışmanız gerekir.

Bunu biliyor muydunuz? 2014’ten bu yana iş unvanları “çalışan deneyimi” olan LinkedIn üyelerinde 2,4 kat artış oldu.
LinkedIn

İK ile ilgili LinkedIn gruplarına katılın

Bu, benzer düşünen diğer İK profesyonelleriyle bağlantı kurmanın ve ağınızı gerçekten genişletmenin harika bir yoludur.  İnsan kaynakları ile ilgili bilgi birikiminizi geliştirmek için ilham veya fikir arıyorsanız, LinkedIn gruplarına katılmaya başlayın.

Sadece bu değil, bu gruplar başkalarının insan kaynakları rollerinde daha iyi olmalarına yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur. Aktif içerik ve yorumlarınız ile diğerlerine yol gösterin.

LinkedIn yapılacaklar listesi

  • Şirketinizdeki herkesle bağlantı kurun.
  • İnsanların gönderilerini beğenin, paylaşın ve yorum yapın. Bu etkileşim ile bağlantılarınızın gönderilerine dikkat ettiğinizi gösterir ve yeni sohbetler için fırsat yaratabilir.
  • Kuruluşunuzun LinkedIn sayfasından gönderileri paylaşın. İnsanları şirketin LinkedIn sayfasına yönlendirmek için kuruluşunuzun ne yayınladığını ağınıza gösterin. İster bir iş pozisyonu ister bir başarı hikayesi!
  • Sayfanızda gönderi paylaşırken, görseller ekleyin. Videolar, resimler, infografikler kendi gönderilerinizi başkalarıyla daha paylaşılabilir hale getirir. Fakat gönderilerinizi Instagram, Facebook kadar kişiselleştirmeyin.  
  • Gönderilerinizde hashtag kullanın. Kullanıcılar bu terimleri aradığında, gönderileriniz arama sonuçlarında görünür.
  • Bağlantıları kabul ederek İK ağınızı dünyanın her yerinden insanları içerecek şekilde genişletin. Hatta bağlantılarınızı eklerken onlara kendinizi tanıtan ufak bir mesaj atın.
  • En son İK haberlerinden haberdar olmak için farklı İK bloglarını ve medya kuruluşlarını takip edin.
  • İK ile ilgili konuları tartışan grupları takip edin.

"İK uzmanlarının gelişimi için 5 ipucu" adlı yazımızı okumak için yazımızı inceleyin.

İK süreçlerinize yardımcı olacak son tüyo

Personel yönetimi, performans değerlendirme, ücret değerlendirme ve vardiya süreçlerini tek bir yazılımla yönetin. Üstelik hiçbir kurulum, bakım ve eğitim gerektirmeden hemen kullanmaya başlayın. Kalan zaman içerisinde faydalı bir LinkedIn içeriği üretmeyi unutmayın. Tıklayın ve ücretsiz deneyin.

👋
Hemen 15 gün ücretsiz deneyin

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden kullanmaya başlayın.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN