Paylaşın!
İçindekiler 📝

Çalışan doğum günlerini uzaktan kutlamak için 5 öneri

April 22, 2022

0 Dakika
Banu Akgül
Çalışan doğum günlerini uzaktan kutlamak için 5 öneri

Yaş almanın verdiği küçük bir burukluk olsa da kişinin en mutlu ve özel hissettiği günler, doğum günleri. Aile ve arkadaşlarla bir arada olmak, o günün mutluluğunu küçük bir kutlamayla paylaşmak herkesi özel hissettirir. Ofiste ekip arkadaşlarımızla kutladığımız o coşkulu doğum günü partileri, kocaman çikolatalı bir pasta ve iş çıkışı yenilen yemekler… Bir saniye. Tüm bunların yerini ekranlar almıştı değil mi?

Çalışanların doğum günlerini kutlamak; onları ödüllendirerek bağlılığının oluşmasının ve dolayısıyla üretkenliğini artırmanın basit ama etkili bir yoludur. 

Araştırmaya göre, ücret ve faydaların yanı sıra ödüller, çalışan bağlılığını artırmanın en etkili yöntemlerden biri. - Kincentric 2019 Global Employee Engagement Araştırmasına göre; 

İçinde bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde, doğum günlerini kutlamak geçmişe göre farklı görünse de hala çok kıymetli. Ekip ruhunun dinamikliğine ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, uzaktan da olsa doğum günlerini kutlamak, önemli bir motivasyon kaynağı. Çalışanlarınızın gülümsemesine neden olacak, ekip kültürünüzü geliştirmek ve verimliliği artırmak için uzaktan doğum günleri kutlamaları için harika 5 fikrimiz var. Başlayalım!

1. Sanal bir parti. Neden olmasın?

Ekiple yapacağınız doğum günü partilerine kim engel olabilir? Ekranlar mı? Hiç sanmıyoruz. Uzaktan çalışırken online olarak bir parti düzenlemek tam da ihtiyaç duyulan şey olabilir. Rutin iş toplantılarını bir kenara bırakın ve ekibinizle eğlenceli bir sanal toplantı gerçekleştirin. Ekiple geçireceğiniz bu keyifli buluşma, günlük iş stresinden biraz uzaklaşıp birbirinizi daha iyi tanımanıza sebep olarak güçlü bir etkileşimde bulunmanıza yardımcı olur. Haydi o zaman, takvimleri ayarlayın.

2. Onlara küçük sürprizler yapın

Doğum gününü kutlayan kişilere verilecek en güzel şey, bir hediye tabii ki. Hediye sepetleri, kahve kupaları, hediye çekleri, mis gibi kokan çiçekler ve dahası… İçeriği ne olursa olsun hediye, bir çalışan için en güzel sürprizdir. Ama ondan önce şirketiniz adına yollayacağınız küçük bir e-kart, bugünü anlamlı hale getirmenin en kolay yolu. Gün içerisinde beklenmedik bir zamanda e-posta kutusuna düşen kutlama mesajı, onları son derece değerli hissettirecektir. 

En unutulmayan takdir, üst düzey bir lider veya yöneticilerden geliyor. - Gallup’un araştırmasına göre

Bu nedenle bir İK’cı olarak üst düzey yöneticilerin, çalışan doğum günlerini kutlamaları için not yazmalarını sağlayabilirsiniz.

3. Doğum günü kaçamağı için izin verin

Onlara verebileceğiniz günlük izin, bir armağan yollamakla eşdeğerdir.  Onlara gerçek doğum günlerinde veya gelecekte kullanabileceği bir izin günü sunabilirsiniz. Gelecekte kullanacağı bir izin vermek, özel günlerinin istedikleri zaman tadını çıkarmalarını sağlar.

4. Seveceği etkinliğe bir bilet alın

Uzaktan çalışmada ekipler birbirinden bulunduğu konumdan çok çok uzakta olabiliyor; bu nedenle birlikte bir aktivite yapmak ne yazık ki mümkün olmuyor. Uzaktaki çalışanın bulunduğu şehirde neler olup bittiğine bir göz atın. Konser, tiyatro, fuar, sergi, müze ve seveceği herhangi bir etkinlik günü için ona bilet hediye edebilirsiniz. Yanında siz olmasanız bile, keyifli bir gün geçirmesine neden olacaksınız. Bunu bilmek bile sizleri iyi hissettirir.

5. Oyunları kim sevmez?

Oyunlara herkes bayılır. Birlikte oynayabileceğiniz oyunlar, boş zamanları eğlenceli olarak geçirmenin yanında, güven oluşmasına ve ekiplerin daha güçlü bağlar kurmasına da olanak tanır. Mesai saatleri dışında online olarak oyun buluşmaları yapabilirsiniz. Aynı zamanda uzaktan çalışanın tek başına oynayabileceği ancak ücretli olan uygulamalara erişim sağlamalarına katkıda bulunabilirsiniz. Bu noktada kişinin seveceği oyunları tespit etmeniz yeterli. O zaman oyun başlasın! 

Eğer bir Kolay İK hesabın yoksa hemen oluşturarak 15 gün boyunca tüm özellikleri ücretsiz deneyebilirsin.

Yılbaşı zamanı geldiğinde çalışanlarınızı mutlu etmek için harika öneriler hazırladık. İncelemek için tıklayın.

Kaynakça:

https://nectarhr.com/blog/celebrate-employee-birthdays

https://blog.namely.com/creative-ways-to-celebrate-employee-birthdays-virtually

https://www.entrepreneur.com/article/374439

https://teambuilding.com/blog/virtual-team-celebration

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE