Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

Kıdem tazminatı tavanı 2024

December 18, 2023

0 Dakika
2024 kıdem tazminatı tavanı

Kıdem tazminatı 2023 tavan tutarı açıklandı. Asgari ücrete gelen zamlarla birlikte kıdem tazminatı tavan tutarı resmi açıklamalara göre 19.982,83 TL‘ye yükseldi. Kıdem tazminatı tavanı 2024 verileri ise asgari ücretin açıklanmasıyla güncellenecektir. 

2023 kıdem tazminatı tavanı ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 2022 Temmuz - Aralık döneminde gelir vergisinden istisna edilecek kıdem tazminatı tavanı 15.371,40 TL oldu. Zamlı hesaplamalar sonucunda brüt ücreti 35 bin olan çalışan işten ayrıldığında her yıl için 15.371,40 TL kıdem tazminatı alacak. 10 yıl çalışması olan bir çalışanın alabileceği kıdem tazminatı tutarı 200.000 TL  olarak netleştirildi. 

2024 kıdem tazminatı tavanı ne kadar?

Kıdem tazminatı tavan tutarları her yıl asgari ücrete gelen resmi açıklamalardan sonra belirlenir. 2024 asgari ücret zammı açıklanmadan yeni bir yılın kıdem tazminatı tavanı hakkında hesaplama yapmak doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak resmi açıklamalara göre 2024 yılı Ocak ayından itibaren çalışanlara ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 35.058,58 TL olarak belirlenmiştir.

Kıdem tazminatı hakkında daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var?

iş hukuku eğitimi

29 ders içeriği ve birçok indirilebilir kaynakla İş Hukuku eğitiminin 1. oturumu şimdi yayında!

Güncel mevzuat, yönetmelik ve kanunlar hakkında hazırladığımız bu eğitime lansmana özel avantajlı fiyatlarla kayıt olun. Eğitime katılmak için hemen tıklayın.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE
//