Paylaşın!
İçindekiler 📝

Olumlu iş görüşmesi e-posta örnekleri

January 17, 2023

0 Dakika
Banu Akgül

İş başvurusu yapan adayların süreçle ilgili bilgilendirilmesi, şirketin profesyonel bir görünüm sergilemesi açısından çok önemlidir. Ayrıca, adayların sürecin ne zaman ve nasıl ilerleyeceği hakkında bilgilendirilmeleri, onların beklentilerini ve planlamalarını yapmalarına da olanak tanır.

Daha önce olumsuz bile olsa adaylara geri dönüş yapılmasının neden önemli olduğunu bu iki yazımızda sizler için detaylıca açıklamıştık.

Bu yazımızda ise aranıza yeni katılacak ekip arkadaşlarınıza nasıl olumlu geri dönüş yapabilirsiniz, örnekleriyle inceleyeceğiz. Fakat her şeyden önce işe alım etaplarının üzerinden tekrar bir geçelim.

İşe alım etapları

  • Başvuru alma: İş ilanlarının yayınlandığı ve başvuruların kabul edildiği ilk aşama. Bu aşamada, şirketin ihtiyacı olan pozisyonlar ve gerekli nitelikler belirlenir ve iş ilanları yayınlanır.
  • Başvuru değerlendirmesi: Başvurular alındıktan sonra, şirket tarafından değerlendirilir. Bu aşamada şirket, adayları başvuruların nitelikleri, deneyimleri ve eğitimleri gibi kriterlere göre değerlendirir.
  • İş görüşmeleri: Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında, şirket tarafından seçilen adaylarla iş görüşmeleri yapılır. Bu aşamada, adayların nitelikleri, deneyimleri ve becerileri daha detaylı olarak incelenir.
  • Referans kontrolü: İş görüşmelerinin tamamlanmasından sonra, şirket tarafından seçilen adayların referansları kontrol edilir. Bu aşamada, adayların geçmişteki çalışma deneyimleri ve performansları hakkında bilgi alınır.
  • Karar verme: İşe alım sürecinin tüm aşamaları tamamlandıktan sonra, şirket tarafından karar verilir. Bu aşamada şirket, en uygun adayı seçer ve işe alır.
  • İşe başlama: İşe alınan aday, işe başlamak için gerekli tüm formalitelerin tamamlanmasından sonra işe başlar.

Üzücü son: Olumsuz geri dönüş

Adayların %94’ü sizinle iş görüşmelerini tamamladıktan sonra geri bildirim almak istiyor. - CandE Research Reports

Biliyoruz kötü haberi vermek hiçbir zaman kolay değil ancak işe alım süreçlerinde olumsuz da olsa geri dönüş yapmak, şirketin adayların geri dönüşleri konusunda duyarlı ve profesyonel olduğunu gösterir. Olumsuz geri dönüş, adayların nerede hata yaptıklarını ve kendilerini nasıl geliştirebileceklerini anlamalarına yardımcı olur. Adaylar, geri dönüşleri kullanarak gelecekteki başvurularını daha iyi hazırlayabilirler.

Olumlu iş görüşmesi e-posta örnekleri

Olumlu iş görüşmesi e-posta örneği 1

Merhaba [Ad],

Yaptığımız görüşmelere katılımın ve süreçlere ayırdığın tüm vakit için teşekkür ederiz. Başvurun ve örnek çalışman sonrasında sürecin bizim için olumlu geçtiğini bildirmekten memnuniyet duyuyorum.  

Bu pozisyon için teklifimizin detaylarını aşağıda bulabilirsin. Senden ricamız teklif eline ulaştığında bizi bilgilendirmen ve en geç [Tarih] kadar teklifimize geri dönüş yapman.

Pozisyon:

Maaş:

Ek haklar:

Teklifle ilgili aklına takılan herhangi bir konu olursa bana bu e-posta adresi üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. Seni ekibimizde görmekten mutluluk duyacağız.

Sevgiler,

Ad Soyad
Şirket Adı
Pozisyon

Olumlu iş görüşmesi e-posta örneği 2

Merhaba [Ad],

Başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirmek istedim. [Şirket Adı] olarak senin gibi yetenekli biriyle çalışmak için sabırsızlanıyoruz.

Bu pozisiyon için teklifimizin detaylarını aşağıda bulabilirsin.

Pozisyon:

Maaş:

Ek haklar:

Teklif geçerlilik süresi:

Teklifle ilgili aklına takılan herhangi bir konu olursa bana bu e-posta adresi üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. Geri dönüşünü heyecanla bekliyoruz.

Sevgiler,

Ad Soyad
Şirket Adı
Pozisyon

Olumlu iş görüşmesi e-posta örneği 3

Merhaba [Ad],

Güzel bir sürecin sonuna geldik, ekip olarak seninle tanıştığımıza çok memnun olduk.

[Pozisyon] pozisyonu için sürecin bizim tarafımızda olumlu geçtiğini bildirmekten mutluluk duyuyorum. Bu pozisiyon için sana yaptığımız teklifin detaylarını aşağıda bulabilirsin. Teklife geri dönüşünü ve olumlu olması durumunda işe başlamak için en uygun tarihi bana iletmeni rica edeceğim.

Pozisyon:

Maaş:

Ek haklar:

Teklif geçerlilik süresi:

Teklifle ilgili aklına takılan bir soru olursa bana bu e-posta adresi üzerinden ulaşabilirsin. Seni aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.

Sevgiler,

Ad Soyad
Şirket Adı
Pozisyon

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE