Paylaşın!
İçindekiler 📝

Harcama ve masraf yönetimi nedir?

November 15, 2021

0 Dakika
Banu Akgül
Harcama ve masraf yönetimi nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber şirketler, zorlu rekabet ortamında başarılı bir gelecek için birçok harcamalarda bulunur. Bu ortaya çıkan maliyetler, keskin sınırlarla belirlenmiş olmamakla birlikte daha çok seyahat, yeme-içme, şirket için alınan herhangi bir hizmet vb. harcamaları kapsar. Tüm bu giderlerin kontrolünün sağlanması, maliyet dengesizliklerinin önüne geçerek kurumun bir krize sürüklenmesine engel olur. Bu noktada harcama ve masraf yönetimi yapmak, şirketlerin uzun soluklu olması için gerekli verimi sağlar. 

Çalışanlar bazı noktalarda yapılan harcamaları doğru tanzim edemeyebilirler. Bu noktada İK profesyonellerinin ve muhasebecilerin etkin prosedürler uygulayarak şirket harcamalarını yönetmeleri gerekir. Çünkü bir şirketin giderlerinin fazla olması, şirketin maliyet politikaları dışında gerçekleşirse getirileri bir o kadar sert olabilir. Bütçe kontrolü yapan bir şirket, yönetim mekanizmasını başarıyla yönetecek ve rakiplerinden bir adım öne çıkacaktır. Şirket yöneticilerinin gelir giderlerini tek bir yerden görüntüleyebilmesi ve analiz edebilmesi de mali kaygıları ortadan kaldırarak çalışan verimliliğinin artmasına neden olacaktır.

Bütçe yönetimi nedir?

Gelir gider yönetimi, tüm şirket çalışanlarının masraflarını kaydetmek, ödemek ve denetlemek üzere kullanılan bir sistemi ifade eder. Altını çizmek gerekirse, burada masrafın sahibi sadece çalışanlar değil. Kurum nezdinde harcama yapan tüm bireylerin masraflarından bahsetmek daha doğru olur, yani yöneticisinden herhangi bir departmanda görev alan çalışanlara kadar. Bu yönetim modülü, her tür harcamadaki verileri işlemek, belirlenen şirket politikaları dahilinde analiz etmek için kullanılan teknolojileri ve hizmetleri içerir. 

Masraf ve harcamaları Kolay İK ile yönetin

Giderlerinizi etkin bir şekilde yönetebileceğiniz bir uygulama kullanmak sizler için en iyi çözüm olabilir. Kolay İK harcama ve masraf yönetimi özelliği ile şirketinizin harcamalarını tek bir yerden yönetin. Giderlerinizi zaman kaybetmeden işlerken, ortaya çıkan maliyetleri kontrol edebileceğiniz tüm yönetim süreçlerinizi de otomatikleştirin. Hemen ücretsiz randevu talebi oluşturun.

Kaynakça:

https://www.rydoo.com/resources/blog/t-and-e-for-dummies/what-is-expense-management/

https://en.wikipedia.org/wiki/Expense_management

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE