Paylaşın!
İçindekiler 📝

Kolay İK'nın ilk tur yatırım hikayesi

January 25, 2016

0 Dakika
Banu Akgül
Kolay İK'nın İlk Tur Yatırım Hikayesi

Galata Business Angels, Melih Ödemiş öncülüğünde Kolay İK’ya 200 bin TL yatırım yaptı. Yatırımcılarımız Melih Ödemiş (Yemeksepeti Kurucusu), Fırat İşbecer (Pozitron Kurucusu), Varol Civil (TEB Yönetim Kurulu Üyesi), Cem Topçuoğlu (TBWA İstanbul CEO’su) ve Ahmet Faralyalı (Mediterra Yatırım Yönetici Ortağı) oldu. Kısaca sizlerle yatırım sürecini paylaşmak ve bu vesileyle yatırımcılarımıza destekleri için teşekkür etmek için bu yazıyı kaleme alıyoruz.

Kolay İK’nın ilk versiyonu Temmuz 2014’te Efecan Erdur ve Gizem Sevinç tarafından ortaya çıkarıldı. Pazardan, ürünün vizyonu ile ilgili bilgi toplamak için çıkarılan bu versiyon başarılı oldu ve şirketlerin böyle bir sisteme ihtiyacı olduğu netleşti. Kasım 2014’te Çağlar Yalı’nın da katılımıyla ilk kurucu ekip şekillenmiş oldu.

3 Ocak 2015’te Burak Yaman’ın desteğiyle Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi içerisindeki ofise geçerek hızlanma ve büyüme sürecine başlanmış olundu ve Şubat 2015’te Kolay İK ilk müşterileriyle çalışmaya başladı. Ayrıca hızlanma döneminde Türk Telekom PİLOT ve TEB Girişim Evi ile birlikte çalışılarak kurumsal şirketlerle beraber büyüme stratejileri kuruldu.

Şubat 2015’te yatırım için ilk görüşmeleri yapma kararı alındı ve Türkiye’deki birçok yatırımcı ile fikir toplama amaçlı ön görüşmeler yapıldı. Sonrasında yatırım planlaması netleştiğinde Türkiye’deki başarılı melek yatırımcı ağlarının karşısına çıkma zamanı gelmişti.

Öncesinde Ayşe İnal ile yaptığımız değerlendirmenin ardından 2015 Nisan ayında Melih Ödemiş, Ahmet Faralyalı, Emre Kurttepeli gibi önemli yatırımcıların da olduğu bir kurulun önünde sunum yapıldı. Geri bildirimlerle beraber çok olumlu geçen sunumun ardından Melih Ödemiş lead investor oldu ve yatırımla ilgili detaylı inceleme kararı alındı.

Sonrasında yatırımcı ekibin yönlendirmesiyle konusunda uzman kişilerle toplantılar ayarlandı ve yararlı bir geri bildirim ve iş birliği süreci başladı. Haziran ayı içerisinde 2 milyon lira değerlemeile 200 bin lira yatırım kararı alındı. Yeni bir sözleşme hazırlanması nedeniyle Ekim 2015’te ilk sözleşme tamamlandı. Yatırım süreci fiilen başlamış oldu.

Bunun yanında ilk günden beri bize desteğini sürdüren Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi’nin de şirkete dahil olması kararı alındı ve bu nedenle sözleşmelerde bazı güncellemeler yapıldı. Aralık 2015’te atılan resmi imzalarla beraber tüm alınan kararlar ve uygulanan yatırımlar resmileşmiş oldu.

Kolay İK, geldiğimiz noktada 600’den fazla kayıtlı şirket ve 7 kişilik ekibiyle başta KOBİ’ler olmak üzere şirketlerin personel yönetimdeki iş yükünü azaltarak verimliliklerini artırmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Yatırımın yanında yatırımcılarımızın güveni ve katkıları bizim için çok önemli bir destek oldu.

Yatırımcılarımıza, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi'ne, Ezgi Siber başta olmak üzere tüm Türk Telekom PİLOT ekibine, TEB Girişim Evi’ne ve en önemlisi bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Güzel gelişmelerle karşınızda olmaya devam edeceğiz!

Kolay İK nedir ve ne işime yarar diye düşünüyorsanız buraya tıklayarak Kolay İK'nın size sunduklarını görebilir, ardından sadece yarım dakikada Kolay İK'ya kayıt olarak 15 günlük deneme sürecinizi hemen başlatabilirsiniz! Aklınıza takılan herhangi bir şey veya bize sormak istediğiniz sorular olursa lütfen e-posta, telefon ya da sitemizdeki sohbet alanı aracılığıyla bize ulaşmaktan çekinmeyin!

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE