Paylaşın!
İçindekiler 📝

Kolay İK'nın alametifarikası nedir?

November 17, 2015

0 Dakika
Banu Akgül
Kolay İK’nın alametifarikası nedir?

Alametifarika bir ticaret hukuku terimi olup ticari bir malı diğer benzerlerinden ayırmaya yarayan işaret, özellik anlamına gelir. Resmi anlamının yanı sıra bu kelime günlük kullanımda bir markayı, ürünü, firmayı hatta bazen bir kişiyi diğerlerinden ayıran, ona ait olan ve sadece onda bulunan özellikleri belirtir. Daha doğrusu bir şeyi ön plana çıkartan ve o şeyin iyi olan özellikleri için o şeyin alametifarikası deniyor. Biz de buradan yola çıkarak Kolay İK'nın alametifarikasını birkaç madde özetledik.

1. “Kolay İK nedir?” diyenlere kısaca “Bir personel yönetim sistemi sistemidir” diyebiliriz

“Peki o nedir?” derlerse, “Özlük dosyalarının tutulması, izin süreçlerinin takip edilmesi, klasik ve özelleştirilmiş raporların alınabilmesi gibi pek çok hayat kurtaran özelliğe sahip, bulut tabanlı bir insan kaynakları yazılımıdır” tanımı işimizi görür.

2. Peki bu işlemleri yapan bir yazılım sizi nelerden kurtarır?

Excel ile boğuşmaktan kurtarır. Malumunuz pek çok şirket, çalışanlarına dair pek çok bilgiyi hatta bazen tüm şirket bilgilerini Excel dosyalarında tutar. Yeri gelir o dosyalar kaybolur, yeri gelir silinir, yeri gelir bilgisayara virüs girer... Kolay İK kullanırsanız bu durumları yaşamazsınız ve Excel'i en azından personel yönetimi alanında hayatınızdan çıkarırsınız.

3. Çalışanlar da Kolay İK'yı kullanabilir mi?

Kolay İK'nın en önemli özelliklerinden biri sadece yöneticinin değil, tüm çalışanların kendilerine ait hesaplarının olmasıdır. Bu sayede hem sorumluluk paylaşımı olur, hem de çalışanlar izin ve ödeme talebinde bulunmanın yanı sıra sistemden kendi departmanlarına ya da şirketlerine dair takvimi görerek önlerindeki etkinlikleri rahatça takip edebilirler.

4. Bu durumdan en çok kim kâr eder?

Kolay İK kullanan bir şirkette, şirketin büyüklüğü ne olursa olsun muhakkak herkes kâr eder. Nasıl mı? Diyelim ki küçük bir şirketten bahsediyoruz ve İK departmanımız yok. Personel işlerine ya şirket sahibi ya da muhasebeci bakıyor; en çok ihtiyaç duydukları işleri çok kolay bir şekilde yapabildikleri bir yazılım onları mutlu etmez mi? Ya da büyük bir şirkette insan kaynakları çalışanı olduğunuzu düşünün. Excel ya da benzeri karmaşık işlere, hatta raporlamaya ayırdığınız o uzun zamanların artık size kaldığını düşünün. O saatten sonra kalan vaktinizle şirket içi verimliliği mi düşünürsünüz, yeni iş görüşmeleri mi yaparsınız sizin bileceğiniz iş.Kullanımı bu kadar kolay bir yazılım ile hata yapma oranınız sıfıra yaklaşır hatta muhtemelen sıfırlanır, bu da şirket verimliliğini hızlı bir şekilde yükseltir. İddia ediyoruz ki e-posta veya Facebook kullanan herkes rahat bir şekilde Kolay İK'yı kullanabilir

5. Raporları bu kadar kısa sürede hazırlamak sizi heyecanlandırmıyor mu?

Rapor hazırlama işinin çok keyifli olmadığı konusunda sanırım hepimiz hemfikiriz. Ama pek çok raporu birkaç saniye içinde hazırladığınızı düşünsenize? Hatta isteğinize göre raporlar oluşturabildiğinizi, departmanlara ve şubelere özel raporlar alabildiğinizi! Emin olun şirketinize dair göreceğiniz tüm bu rakamlar ve tablolar, şirketinizi daha iyi tanımanızı ve değerlendirmenizi sağlayacak.

6. Şirket ya da departman takvimi ile önünüzü rahatça görebileceksiniz.

Kolay İK'nın bir diğer güzel yanı ise şirketin tamamına ya da departmanınıza dair önünüzdeki önemli günleri size görünür kılması. Takvim sekmesi sayesinde resmi tatilleri, alınan izinleri, şirket etkinliklerini görebilir, haftalık hatta daha uzun dönemlik programlarınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

8. Peki Kolay İK'nın bulut tabanlı bir yazılım olmasının artıları nedir?

Bulut size pek çok konuda avantaj sağlar. Güvenlik bunlardan ilkidir, dosyalarınızın kaybolma ve siz istemediğiniz sürece silinme ihtimali ortadan kalkar. Buluta istediğiniz her yerden her şekilde ulaşabilirsiniz, böylece belli bilgisayarlara kurulmuş programlara bağlı kalmazsınız. Kurulum olmadığı için server, güncelleme ve bakım maliyetleriniz olmaz; gerektiği her an iletişim kurabileceğiniz birini bulabilirsiniz. Maliyeti düşük olduğu için fiyatları çok daha ucuzdur, sadece büyük şirketler için değil her ölçekten şirket için ulaşılabilir bir çözümdür.

9. Maliyet hesabı ya da "Bu iş bize ne kadara patlar?"

Kolay İK'nın en vurucu bir diğer özelliği de fiyat avantajıdır. Şirketinizin büyüklüğüne göre, daha doğrusu çalışan sayınıza göre aylık veya yıllık ücretlendirme seçeneklerimizden size uyanı seçip, çok uygun bir fiyata şirketinizi büyük dertlerden kurtarabilirsiniz. Bu kadar anlattık, hiç olmazsa "Acaba dedikleri doğru mu?"" diye bile merak ederseniz, sizi Kolay İK'yı denemeye davet ediyoruz. Üstelik 15 gün boyunca yazılımı tüm özellikleriyle ücretsiz olarak kullanabilirsiniz, tek yapmanız gereken buraya tıklamak ve kaydınızı oluşturmak.

Webinar alarmı ⏰ Kolay İK nasıl kullanılır?

Kolay İK'nın efektif bir şekilde nasıl kullanılabileceğini canlı yayın webinarımızda anlattık. İzlemek için buraya tıklayın.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE