Paylaşın!
İçindekiler 📝

Kolay İK için bir ilk daha: Great Place to Work

April 29, 2020

0 Dakika
Banu Akgül
great place to work

Kolay İK’ya henüz başlamadan önce Tunca beni arayıp “Gelir gelmez çok güzel işler yapmaya başlayacağız. Sen gelince Great Place to Work ile anlaşıp çalışan anketi ve iş yeri kültür analizi yapmak ister misin?” diye sordu. Bir İK’cı olarak ‘hayır’ demenin mümkün olmadığı, ‘evet’ demenin ise muhteşem bir heyecan yarattığı bir soru olduğunu söyleyebilirim. 

Çalışan sayısı olarak çok da büyük olmayan bir yer Kolay İK, buna rağmen kurucuların vizyonu oldukça geniş. 30 kişilik bir şirkete İK’cı alımı yapmak, yönetim danışmanı ile çalışmak, Great Place to Work gibi bir şirketle ilerlemek gibi işlerle de bu vizyonlarını kanıtlıyorlar. 

Kolay İK olarak daha önce hiç Great Place to Work ile çalışmamışız. Bu, hem benim için hem de Kolay İK için bir ilk olacağından süreç hakkında hem tedirgin hem de heyecanlıydık. 

Bizim için en zor karar Trust Index - Çalışan Anketi’nin ne zaman yapılacağıydı, çünkü yapılacak birçok iş, işe giren/ girecek de birçok insan vardı. Biz istiyorduk ki herkes bu ankete katılabilsin ve herkes düşüncelerini aktarabilsin. Bu sebeple anketi olabilecek en son zamana bıraktık ki ekibimizin mümkün olduğunca hepsi ankete katılıp, görüşleri anket sonuçlarımızı etkileyebilsin. 

Anket için duyurularımızı yapıp, afişlerimizi astık. 2 hafta boyunca tüm arkadaşlarımıza hatırlatmalar  yaptık. Anketimiz Ocak ayının sonunda sonuçlandı. Tabi bu kadarla bitmiyordu, biz anket duyurusunu yaptığımızda eş zamanlı olarak Culture Audit - İş Yeri Kültürü Analizi dokümanlarını da doldurmaya başladık. İş yeri kültür analizi, iş yeri kültürümüzün etkin alanlarını görmemize yardımcı olan ve çalışanlarımızın algılarında önemli etkisi olan bir program, ayrıca politika ve uygulamalarımızı derinlemesine analiz etmeye ve değerlendirmeye de olanak sağlıyor. Bu analizle özellikle değerlendirildiğimiz alanlar çeşitlilik, orijinallik, insani dokunuş, herkesi kapsama ve bütünleşiklik.

Kültür analizi için 5 haftalık bir süre tanınıyor, bu süreç oldukça uzun ve zorlayıcı, çünkü o zamana kadar Kolay İK içinde ne yaptıysak, hangi yolları izlediysek, hangi sistemleri kurduysak A’dan Z’ye detaylıca yazdık. Hepsini eksiksiz ve en ince detayına kadar yazdık ki okuyan ve  bizi tanımayan kişiler bile neler yaptığımızı anlayabilsin. Biz yazdıkça; neler yaptığımızı, neler başardığımızı çok daha iyi anladık. 

Sonrasında Great Place to Work danışmanları tarafından tüm değerlendirilen şirketler belli bir puanlamaya tabi tutuluyor. Bu puanlama sonucunda da “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesi oluşuyor. Biz de güzel bir aile olup, muhteşem işler yaparak bu listede büyük bir başarı elde ettik. İlk yılımız olmasına ve daha yapacak çok fazla güzel işler olmasına rağmen bu dereceyi aldığımız için tüm ekip olarak çok mutluyuz, gururluyuz.

İtiraf etmeliyim ki Great Place to Work olabilmek için ekstra bir çaba sarf etmedik. Kolay İK’nın mevcuttaki ekibi, yaptığı işler, şirket kültürü zaten çalışmak için harika bir yer olduğunu her seferinde hissettiriyordu. Özellikle farklı iş yerlerinden gelen çalışma arkadaşlarımız farkımızı daha iyi anlayabiliyor. Hem çalışan anketinde hem de kültür analizinde gördük ki, yönetim ya da İK ekibi olarak düşündüklerimizde, çalışanlar da bizimle aynı görüşte. 

Bir İK’cı olarak bu mutluluğu ve gururu yaşamak çok değerli. Buraya geldiğim ilk günden bugüne kadar hep Kolay İK’ya inandım, beraber büyüyeceğiz diye düşündüm, yaptıkları yapacaklarının yanında çok küçük diye düşündüm, öyle de oldu. Bu sene ödüllerimizle, yeni attığımız adımlarla adımızdan çok bahsettirdik.

Biz bu aileyle beraber çok daha güzel işler başaracağız, eminiz.

Her gün gelişiyor ve büyüyoruz. 2022 yılında Kolay İK'da neler gerçekleşti öğrenmek ister misin?

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE