Paylaşın!
İçindekiler 📝

Personel izin yönetim süreçlerini kolaylaştırın

January 28, 2022

0 Dakika
Banu Akgül

İzin yönetim süreçleri mi? Ne var ki bunda dediğinizi duyar gibiyiz. Süreç basit gözükse de atlanmaması gereken birçok detay olduğunu hatırlatmak isteriz. Doğru izin yönetimi, işinizin verimliliğini, çalışanlarınızın izin ihtiyacını karşıladığınızı ve yasal yükümlülüklerinizi yerine getirdiğiniz anlamına gelir.

Personel izin yönetim süreçlerini kolaylaştırın

İzin yönetim süreçleri nedir?

Bazı işverenler, çalışanlarını her zaman işte tutmak isteseler de, çalışanların dinlenmek ve iyileşmek için kendilerine düşen adil izin haklarına ihtiyaçları vardır. Fazla çalışan bir çalışan verimsizdir. İzin yönetimi, çalışanların izin taleplerini adil, doğru ve verimli bir şekilde yönetme sürecidir. Çalışanların tatil taleplerini ele alma sorumluluğu, denetçilerin, İK personelinin ve iş gücü yönetimi personelinin omuzlarındadır.

İzin yönetim süreçleri neden mi önemli? 

Yasalar böyle!

İzin hakkı Anayasamız tarafından çalışanlar için güvence altına alınmıştır. Anayasamızın 50. maddesinde “Dinlenmek, çalışanların hakkıdır. Ücretli hafta ve bayram tatili ile yıllık ücretli izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir” hükmü yer alır. Çalışanların yasal izin haklarından mahrum bırakılması ilerleyen günlerde kargaşa yaratabilir.

Bu hükme göre aşağıda belirttiğimiz izin türleri İş Kanununda yasal zorunluluk olarak yer alır.

  • Yıllık ücretli izin
  • Hafta tatili izni
  • Resmi tatiller
  • Yeni iş arama izni
  • Doğum izni
  • Emzirme izni
  • Hastalık izni
  • Mazeret izni

İzinlerin doğru bir şekilde takip edilmesi, izin hakkı ve yasal konulardaki hataları ortadan kaldıracak veya en aza indirecektir. Bu yüzden izin yönetim süreçlerini düzenli ve doğru takip etmeniz sizi büyük bir yükten kurtaracaktır.

Acil durum!

Genellikle planlanmamış izinler, son teslim tarihlerinin ve hedeflerin gecikmesine neden olabilir. İzin yönetim süreçlerinizde bir B planınız yoksa işler çok çabuk sarpa sarabilir.

İzin yönetimi sayesinde bu acil durumlar için kadro yönetimi, geçici yerleştirmeler, misafir katılımı vb. durumlar zamanında düzenlenebilir. Bunun yanı sıra çalışanların uzun izinlerini önceden planlamaları gerekir ve izinleri yönetmek, çalışma durumunu önceden düzenlemek için modern, otomatikleştirilmiş bir sisteme sahip olmak, kuruluşta düzenli bir iş etiği ve basitleştirilmiş iş süreci olduğunu kanıtlar.

Etkili bir izin yönetimi hizmeti kullanmak, izin takibini daha kolay ve daha doğru hale getirecektir. Yönetim izin taleplerini izlemek ve yanıtlamak için daha az zaman harcar ve sistem şirket genelinde doğru kayıtları tutar. Böylece izin toplamlarını kolayca kontrol edebilir, gelecek ve acil durum planlamaları yapabilir, süreçlerin yasal uygunluğu görebilirsiniz.

Her şeyin başı motivasyon!

Ekip üyeleriniz uygun izin haklarını aldıklarını bilirlerse, işe daha fazla güven duyacaklardır. Bu güven işletmenin başarılı olmasına yardımcı olmak için motive olan daha mutlu, daha bağlı çalışanlar anlamına gelir.

Çalışanlarınız da işin organize olduğunu bilmek ister. İzin kötü yönetilirse ve birkaç ekip üyesi aynı anda izin alırsa, kalan kişilerin izne çıkanların yerine fazladan iş yapması gerekebilir. Bu, düzenli olarak gerçekleşirse çalışan bağlılığının ve motivasyonunun azalmasına neden olabilir.

Bir izin yönetim sistemi ile süreçleri detaylı görüntüleyebilir, büyük resme bakabilir ve çalışanlarınızla aranızda şeffaf bir iletişim kurabilirsiniz.

Strese gerek yok!

İzin bir ihtiyaçtır. İnsanların iş-yaşam dengesini iyileştirerek stresi azaltır. Fiziksel ve zihinsel sağlıktan daha önemli ne olabilir ki?

İzin yönetim sistemi kullanmanın avantajları 

İzin yönetim sistemi, tüm çalışanların tatil taleplerini ele alırken, operasyonlarınızın sorunsuz çalışmasını sağlayan hepsi bir arada bir uygulamadır. Bir izin yönetimi yazılımının sizler için yapabilecekleri:

  • Evrak işlerini ortadan kaldırır,
  • Manuel müdahaleleri sıfıra indirir,
  • Şirket içi iletişimi geliştirir,
  • Verilerin gerçek zamanlı görünürlüğünü sağlar,
  • Kuruluşunuzun değerlerini yansıtır,
  • Yasal uyumluluk sağlar.

İzin yönetim süreçlerini yerinizden kalkmadan yönetin

Kolay İK üzerinden çalışanlar izin bakiyelerini rahatlıkla görebilirler. Yöneticiler ve İK personeli ise izin taleplerini daha iyi değerlendirmek için çalışan izin dengesine, tatil listelerine, departman takvimine erişerek yönetim süreçlerini kolaylaştırabilirler.

İzin talepleri için yerinizden kalkmanıza bile gerek yok. İster tüm şirket için tek bir onay süreci oluşturun, ister şube, ister departman… Bilgilendirilmesi gereken kişileri sisteme tanımlayın. Çalışanlar, hesapları üzerinden, sizin kurguladığınız onay süreçleri ile izin talepleri oluştursun, izin talebi geldiği an gerekli kişiler e-posta ile bilgilendirilsin. Siz de Kolay İK'yı 15 gün ücretsiz deneyin!

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE