Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

Evde çalışanlar için spor yapma ipuçları

April 13, 2020

0 Dakika
Banu Akgül

Evde spor yapmak çoğu insan için kolay değildir. Şimdilerde birçoğumuz tüm günümüzü evde geçirirken minik egzersizlere özellikle ihtiyaç duyuyoruz. Sabahları işe başlamadan ya da belki uykudan hemen önce hem rahatlamak hem de gününüzü daha verimli kullanmak için spor yapmanız etkili bir yol olacaktır.

Evde çalışanlar için spor yapma ipuçları

Evde spor yapma moduna girmenizi sağlayacak ipuçlarını sizin için derledik:

Spor yapacak bir alan yaratın:

Evinizin bir odasını bu işe ayıramasanız dahi bir alanı belirlemek ve kolay hareket edebileceğiniz şekilde düzenlemek etkili olacaktır. Malzemelerinizi (mat, ağırlık, blok gibi…) bu alanda toplu bir şekilde bulundurmak da iyi bir yöntemdir.

Program yapın ve ona sadık olun

Motive olmanıza ve düzenli şekilde egzersiz yapmanıza yardımcı olacağından bir programa bağlı olmak her zaman güzel bir fikirdir. Kendiniz bu programı yapamıyorsanız mobil uygulamalar aracılığı ile size uygun olan programı seçebilir ve bunu takip edebilirsiniz.

Niyetinizi belirleyin

Sabah erken kalktınız; maillerinizi okumaya geçmeden hala vaktiniz var. Kahveniz demlenirken matınızın başına geçip o günle ilgili niyetinizi belirleyin. Ağır bir spor yapmak istemeseniz de minik bir nefes egzersizi gününüzü çok daha verimli geçirmenizi sağlayacaktır

Yapacağınız egzersize göre bir playlist hazırlayın

Yoğun ya da hafif; belki de yalnızca esneme hareketleri yapacaksınız. Modunuza göre bir playlist hazırlayıp spor yaptığınız sırada dinleyebilirsiniz. Kendi listenizi hazırlamak istemezseniz Spotify’daki hazır listelere bir göz atabilirsiniz.

Biz sizin için bir listeyi buraya bıraktık bile:

YouTube’daki kanallara göz atın

Kendi başınıza bir program takip etmeniz zor oluyorsa Youtube’daki videolara ya da Instagram’daki canlı yayınlara katılın. Böylelikle sanal da olsa topluluk enerjisini de hissetmiş olursunuz.

Spor kıyafetlerinizi giyin

Masa başına otururken ev kıyafetlerinizi değiştirmek nasıl motive olmanızı kolaylaştırıyorsa evde de olsanız spor kıyafetlerinizi giymeniz daha verimli bir egzersiz yapmanıza yardımcı olacaktır.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE