Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

Kolay İK'da BES otomatik katılım yönetimi

March 20, 2017

0 Dakika
Banu Akgül
Kolay İK'da BES otomatik katılım yönetimi

Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Sistemi, 1 Nisan 2017'den itibaren 250 çalışan üzeri şirketlere zorunlu oluyor. Kademeli olarak zorunlu hale gelen Otomatik Katılım Sistemi konusunda kullanıcılarımızın kafası biraz karışık. Bu konuda kafa karışıklığını giderebilmek için iki çalışmamız var. Birincisi emeklilik şirketleri ile yaptığımız görüşmeler sonunda edindiğimiz bilgileri sizinle paylaşıyoruz, ikinci olarak da otomatik katılımın zorunlu hale geldiği şirketlerin BES Otomatik Katılımı yönetmeleri için bir ara yüz tasarladık. Daha detaylı bilgilendirme için tıklayın.

Kolay İK'da BES Otomatik Katılım için neler yapabilirsiniz?

1. Kimler içeride?

Bir süre sonra karışıklığa yol açması muhtemel konulardan biri de kimin BES Otomatik Katılım (OKS)'a dahil olup, olmadığı. Bilindiği gibi çalışanlar 2 aylık süreden sonra Otomatik Katılım'dan ayrılabiliyorlar. Kolay İK üzerinden kimler içeride, kimler ayrılmış takip edebilirsiniz.

2. Otomatik Katılım dışında kalan olmasın

Otomatik katılım firmanız için zorunlu olduktan sonra sizinle çalışmaya başlayan herkes sisteme dahil olmalı. Kolay İK'da çalışan girişi yaptığınızda çalışanınız Otomatik Katılım Sistemine de dahil olur.

3. Katılım payları gözden kaçmasın

Bir çalışan eğer katılım payını değiştirirse hemen haberiniz olsun. Artış ya da azalmalar gözden kaçmasın, Kolay İK üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.

4. Ödemeleri sakın unutmayın

Hem Otomatik Katılım hem de SGK ile sorun yaşamamanız için Kolay İK hem maaş günlerini hem de katkı payı ödeme günlerini size hatırlatır. Böylece ödemeleri unutmaz, yaptırımlardan uzak durursunuz.

5. Sık sık raporlayın

Dilediğiniz zaman Otomatik Katılım Sistemi ile ilgili raporlar oluşturabilir, bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Sisteme dahil olanları, sistemden çıkanları, değişen katılım paylarını raporlar, gözden kaçırmazsınız.Tüm bunların yanında Kolay İK olarak Otomatik Katılım Sistemi'ne geçiş süresince tüm kullanıcılarımıza destek veriyoruz. OKS ile ilgili tüm sorularınız için [email protected] üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Eğer Kolay İK'da bir hesabınız yoksa buradan hemen ücretsiz oluşturabilirsiniz.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE