Paylaşın!
İçindekiler 📝

Kolay İK’da API Token ve Webhook nasıl oluşturulur?

December 8, 2020

0 Dakika
Banu Akgül
Kolay İK’da API Token ve Webhook nasıl oluşturulur?

Kolay İK, farklı iş faaliyetlerinin yürütüldüğü farklı yazılımlarla entegre olarak çalışabilme imkanı sağlıyor. Farklı yazılımlarla Kolay İK arasındaki entegrasyon işlemlerini gerçekleştirebilmek ve Kolay İK içerisindeki birtakım işlemlerden anlık bildirim alabilmek için Ayarlar alanımızı geliştirdik. 🎉

Kolay İK hesabınıza girdiğinizde sol menüde yer alan Ayarlar > Geliştirici Ayarları adımlarını takip ettiğinizde API Token ve Webhook alanlarını göreceksiniz. Gelin, her bir alan ile hangi işlemleri gerçekleştirebileceğinizi görelim. 

API Token oluşturma

API token, başka yazılımlar üzerinde gerçekleştirdiğiniz işlemlerin Kolay İK ile paylaşılmasını sağlar. API Token Oluştur butonuna tıklayarak yeni token oluşturabilir, daha önce oluşturduklarınızı düzenleyebilir veya silebilirsiniz. 

API Token Oluştur butonuna ile açılan sayfadaki işlemler ve işlevleri aşağıdaki gibidir:

  • Token Adı: Oluşturmak istediğiniz API token’a vereceğiniz ad
  • Sona Erme Tarihi: Oluşturacağınız token’ın ne zamana kadar kullanılabileceğini belirlediğiniz alandır. Bu alan boş bırakıldığında token’ın süresiz olarak kullanılabileceğini gösterir.
  • İzin Verilen IP Adresleri: Oluşturacağınız token’ın hangi IP adresleri tarafından erişilebileceğini belirlediğiniz bir alandır ve doldurulması zorunlu değildir. Doldurulmadığında varsayılan adım, oluşturulan token’ın tüm IP adreslerine açık olmasıdır.
  • Kapsamlar: Kolay İK’daki hangi işlemler ile ilgili token oluşturabileceğinizi gördüğünüz ve seçim yapabildiğiniz alandır. Yeni çalışan ekleme, silme, işten çıkarma, izin kaydı oluşturma ve görüntüleme gibi işlemleri içermektedir. 

Gerekli tüm alanları doldurduktan sonra API Token Oluştur butonuna tıklayın ve açılan paneldeki token anahtarını kopyalayın. Oluşturulan token anahtarı güvenlik sebebiyle sadece bir kez ulaşılabilecektir.

Webhook oluşturma

Kolay İK üzerinde yapılan işlemlerin 3. parti servislerle paylaşılmasını sağlar. Geliştirici Ayarlar sayfasından Webhook alanına tıkladığınızda açılan sayfa üzerinden yeni webhook oluşturabilir, daha önceden oluşturduğunuz webhook’ları düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

Webhook Oluştur butonuna tıkladığınızda açılan sayfadaki işlemler ve işlevleri aşağıdaki gibidir:

  • Webhook URL: Kolay İK üzerinde gerçekleştirdiğiniz işlemlerin gönderileceği adrestir.
  • İşlemler: Kolay İK’daki hangi işlemlerle ilgili bildirim göndermeyi seçebileceğiniz alandır. 
  • Başlıklar: Göndereceğiniz isteklere farklı veriler ekleyebileceğiniz alandır.
  • Şifre: Webhook için karşı tarafın verdiği URL’ye şifreli istek gönderimini sağlayan alandır. Zorunlu alan değildir.

Kolay İK olarak kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimizin geri dönüşlerini dinleyerek kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu noktada Kolay İK'da ürün nasıl gelişiyor, geri bildimleri nasıl alıyoruz gibi merak edilen tüm soruları videolu bir anlatımla birlikte yazımızda açıkladık.

Webinar alarmı ⏰ Framework Savaşları: Angular VS React

Son zamanların en çok kullanılan iki JS Framework’ü olan Angular ve React’ı her yönüyle masaya yatırdık. İzlemek için buraya tıklayın.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE