Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

11 ibretlik iş görüşmesi sorusu

May 18, 2016

0 Dakika
Banu Akgül
11 ibretlik iş görüşmesi sorusu

Bir yerde çalışmaya başlamanın ilk adımı nedir diye sorsalar herhalde hemen hemen hepimiz hiç tereddütsüz iş görüşmesi deriz. Şirketin büyüklüğü fark etmez, ister 3 kişilik olsun ister 3.000, her halükarda çalışan adayı için en azından 3 adımlı bir görüşme trafiği ayarlanır. :) Peki o da tamam, o halde geldik işin en eğlenceli noktasına: Hangi görüşmede kimden geleceğini asla kestiremediğiniz akıl yakan mülakat sorularına. Sizler için bugüne dek karşınıza çıkmış, henüz çıkmamış ama her an çıkabilir ya da asla çıkmayacak en enteresan iş görüşmesi sorularını derledik, hem de alternatif cevaplarıyla birlikte!

Unutmadan! İş görüşmesinde hala ne giyeceğinizi bilemiyorsanız, yazımıza bekleriz. O halde sorular:

1. Kendinizi tek kelime ile tanımlayın!

Ne diyebilirsiniz ki? Güzel mi? Yakışıklı mı? Havalı mı? Çalışkan mı? Veya gerçekleri mi söyleyeceksiniz? Sakar, dağınık, dikkatsiz, umursamaz... :)

2. En büyük korkunuz nedir?

Görüşmeye gittiğiniz şirkete göre cevaplamakta fayda var. Allah korkusu da diyebilirsiniz, araknofobi de... Ya da kesin işe alınmak istiyorsanız başarısızlıktan korkarım deyin.

3. Bir hayvan olsaydınız hangisi olmak isterdiniz?

Tabii ki AT! Çünkü kültürümüzde atın yeri önemlidir, kimi kendini bilmez atalarımızca (At, avrat, silah!) kadından bile öne konmuştur, tabii eğer daha havalı bir cevap vermek istiyorsanız leopar, jaguar falan deyin, daha elit tınlar.

4. En zayıf yönünüz nedir?

İşe girmeyi garantilemek istiyorsanız çekinmeden "Başarısızlığa tahammül edemeyişim..." deyin geçin. Hırsınızdan etkilenir sizi alırlar. "Ay basenlerim zayıf, bileklerim incecik!" gibi cevaplar vermeyin.

5. Kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz

İçinizden geçen cevabın "Uçsuz bucaksız bir sahilde!" olduğunu hepimiz biliyoruz ama öyle demeyin. "Bu şirketin başında." deyin, "Forbes'un kapağında." deyin, atın atabildiğiniz kadar kısacası, şanınız yürüsün.

6. Bize diğer adaylardan farklı ne sunabilirsiniz?

Bu biraz riskli bir soru, tanımadığınız insanlara karşı vermeniz istenen bir cevap var, ne derseniz deyin kibirli tınlar. Yine de büyük konuşun, çeviklik, disiplin, azim, istikrar, zeka... Artık ağzınıza ne gelirse o an!

7. En büyük idolünüz kimdir?

Bu da yine görüşmeye gittiğiniz şirkete göre verilecek bir cevap olabilir. Ya da suya sabuna dokunmayan bir karakter seçin, Vecihi Hürkuş deyin, Rocky deyin, Roket Takımı deyin, özellikle bıkmadan usanmadan davasını devam ettiren, her şeye rağmen savaşan isimler seçin.

8. Hiç hızlı karar vermek zorunda kaldınız mı?

"Evet bu görüşmedeki cevaplarımın hepsini hızlı bir karar alma sürecinden sonra verdim." deyip geçin.

9. Yaratıcı mısınız?

Kültür, sanat, tasarım, spor içinizde güzel olan ne varsa ortaya dökmenin tam zamanı. Bu aklınıza gelen ve dünyayı değiştirecek bir fikir de olabilir, ana okulunda çizdiğiniz bir resim de! Anlatın haydi!

10. Maaş beklentiniz nedir?

Çevrenize bir bakın, sektörden insanlara danışın, gerçekçi bir rakam söyleyin, haydi biraz daha yükseğini söyleyin bir şey olmaz, isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü. :)

11. Why should I choose you?

İşte bu soruyla beraber mülakat yepyeni bir boyut kazanıyor. Belli ki şu andan itibaren karşınızdakiler sizin İngilizce yetkinliğinizi ölçecekler, serin kanlı kalın ve biraz da İngilizce kendinizi övün. Bir başlangıç tüyosu: I'm too good to be true!

12. Biz size haber vereceğiz...

Bu soru konuşmanın sonuna geldiğinize işaret eder. Bu cümle bazen gerçekten de doğru çıkar bazen de asılsız. Önemli olan umudu yitirmemektir. Yıllarca haber bekleyenler de oldu bu sorudan sonra, sonraki gün işe başlayan da! Siz, bu yazıyı okuyan iş arayan dostlar, hepinize kolaylıklar diliyoruz! Siz, bu yazıya göz atan işverenler ve insan kaynakları çalışanları!

Kolay İK işe alım sürecinde size yardımcı olmasa da, personel yönetimi konusunda işinizi kolaylaştırır, Kolay İK ile neler yapabileceğinize göz atmak isterseniz buraya tıklayın, Kolay İK'yı hemen ücretsiz denemeye başlayın!

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE