Paylaşın!
İçindekiler 📝

2023'te Kolay İK'da neler oldu?

December 28, 2023

0 Dakika

Her yıl olduğu gibi bu yılı da hüzünler, mutluluklar, başarılar, mücadeleler ve dahasıyla bitiriyoruz. 2023’ün son günlerindeyken size Kolay İK’nın dolu dolu geçen bir yılını özetlemek istedik. Neler yaptık, neler başardık, kimlerle buluştuk ve kimlere dokunduk derken işte karşınızda Kolay İK’nın 2023’ü!

2023’te neler mi yaptık?

  • Kütüphanenizin ayrılmaz parçası İKahve Dergisi’nin altıncı sayısını yayınladık. Adresinize ücretsiz talep edebileceğiniz dergimizin 7. sayısı için hazırlıklara çoktan başladık.
  • Türkiye’nin ilk insan kaynakları eğitim platformu Kolay Akademi’yi yayınladık! İş Hukuku’ndan performans değerlendirmeye kadar birçok farklı başlıkta İK eğitimini; destekleyici indirilebilir kaynaklar ve bitirme sertifikalarıyla Kolay Akademi’de sizinle buluşturduk. Yetmez dedik; hazırladığımız tüm ücretli eğitimleri kullanıcılarımıza ve üniversite öğrencilere ücretsiz olarak sunduk. 
  • Ücretlerden, tazminatlara, izinlerden iş sözleşmelerine kadar pek çok konuyu derlediğimiz Kolay Mevzuat web sitesini yayına aldık.
  • En çok aranan 23 farklı izin türünün açıklamalarını, yasal dayanaklarını ve diğer tüm merak edilenleri bir başka web sitemiz olan izinturleri.com’da topladık.
  • İK profesyonellerini en doğal ve filtresiz halleriyle göreceğiniz Kolay Sohbetler’in 2. sezonunu yayınladık. Yoğun kar yağışına rağmen uzman konuklarımızla gerçekleştirdiğimiz sohbetler yine harikaydı.
  • İş Hukuku gibi ağır konuları daha keyifli takip edebilmeniz için Kanunlar gibi’nin çekimlerine devam ettik. 
  • İş ortaklarımızdan, çalışan bağlılığı uygulaması Moodivation iş birliğinde Türkiye’nin ilk çalışan haritasını oluşturmak üzere çalıştık. Ocak ayında sonuçları sizinle paylaşacağımız için çok heyecanlıyız.

İçerikler tüm hızıyla devam etti 🏄

  • Haftalık olarak gözümüze çarpan İK haberlerini sizin için bir buçuk dakikaya sığdırmaya devam ettik. 2023'ün son günlerini geride bırakırken bir buçuk ile her pazartesi bize eşlik eden 10 bin okura ulaştık; haftalık bültenlerimiz bugüne kadar 91.000 + görüntülenme aldı. 
  • 2023 yılında da İK alanında en güvenilir kaynak olmaya devam ettik ve 7 e-kitap, 8 webinar, sayısız proje, 50 yeni blog yazısıyla seneyi tamamladık.
  • Yepyeni kullanıcı hikayeleri aldık ve web sitemize ekledik. Kendi Kolay İK hikayesini anlatmak isteyen tüm kullanıcılarımız bize [email protected] adresi üzerinden ulaşabilir.
  • Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için web sitemizin tüm altyapısını baştan sona yeniledik. 

Özenle hazırladığımız tüm kaynaklarımızdan yararlanmak için bizi sosyal platformlardan takip etmeyi unutmayın!

Geleneksel medyada da yerimizi aldık 🗞️

2023 yılında hem yerel hem de ulusal basında yer almak adına PR çalışmalarına başladık. An itibariyle 92 basılı, 1197 online haber, 7 adet TV ve radyo konukluğu olmak üzere toplam 1296 haberde yer alarak 8 milyona yakın kişiye görünür olduk. PR ekibimiz HUB İletişim’e emeklerinden dolayı tekrar teşekkür ederiz.

Kolay İK her sene olduğu gibi bu sene de gelişti ve yenilendi!

2023 yılında pazardaki açığı ve İK alanındaki ihtiyaçlarınızı gözeterek ürünümüzü geliştirdik. 2024'te yeni ürünleri ve geliştirmeleri duyurmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

  • Kolay İK olarak, çalışanların fiziksel, zihinsel ve duygusal esenliğine destek olmak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir chatbot geliştirdik. 
  • Erişilebilirliği ve kullanım kolaylığını ön planda tutarak hem yöneticilerin hem çalışanların sıkça kullandığı çalışan kartlarını yeniledik. 
  • Puantaj süreçlerinizi daha verimli, pratik ve hatasız yürütmeniz için geliştirdiğimiz Kolay İK Zaman Yönetimi modülünü sizinle tanıştırdık.
  • Kolay İK veri aktarım bölümünü baştan sona yeniledik. Böylece toplu veri güncellemek saniyelere, hata payı ise sıfıra indi.
  • İzin yönetimini daha pratik ve efektif hale getirecek, birbiriyle denk gelen izinleri tek bakışta görebileceğiniz yeni modüller ekledik.
  • Kolay İK’da aktif olarak kullanılan “Çalışan Ekleme” bölümü ve “Yıllık İzin Mutabakat” formlarını güncelledik.
  • İzinlerin doğru takibi için izin bakiyesi özelliğini geliştirdik. Artık ileri tarihli onaylanmış izinler, izin bakiyesine yansıyor.
  • Performans değerlendirme yapanların değerlendirme süreçlerini daha kolay ve efektif yönetmesine yardımcı olacak, yapmayan şirketlerin ise hızlıca sürece başlamalarını sağlayacak yeni özellikler geliştirdik:
  1. Hazır yetkinlik şablonları
  2. Ağırlıklı ortalama raporu
  3. Değerlendirme geçmişi ve erişilebilir raporlar

Son haberler, büyük mutluluklar 🎉

  • 2 milyon dolar değerlemeyle İşe Alım ve Aday Takip uygulaması Talentics’i bünyemize kattık. 
  • Kadromuz büyüdü! Türkiye ve global pazarlardaki satış operasyonlarını yürütmek üzere Selen Kartal CSO olarak Hakan Özen ise yazılım ve ürün geliştirmeden sorumlu CTO olarak ekibimize katıldı. Bu yıl ayrıca istihdamımızı yüzde 51 artırarak 75 kişilik bir ekip olduk. 
  • Çözüm ortağı ağımızı genişlettik! İK analitiği platformu Peopleoma, OKR, Strateji ve Yetenek Yönetim Platformu ConectoHub, Neprotech, Studio+ iş birliklerinin yanında Enocta, Argedan, Feedback4e ve Inspakt gibi alanında uzman partnerleri İK çözüm ağımıza ekleyerek ihtiyacınız olan her noktada çözüme hızlıca ulaşmanızı sağladık.
  • Bordro & Teşvik Danışmanlığı ve Performans Değerlendirme Danışmanlığı’nı hizmetlerimiz arasına ekleyerek, sadece yazılım tarafında değil kurgu ve geliştirme alanlarında da İK ekiplerinize dahil olduk. Çok yakında detaylarını paylaşacağımız İK Danışmanlığı hizmetimizin üzerinde çalışmaya başladık. 
  • İK çözüm ortağımız Neprotech ile birlikte başta Ustalık Telafi Programı, Çıraklık Eğitim Programı ve geriye dönük faiz destekleri olmak üzere birçok teşvik ve hibeyi sizinle paylaştık. Sadece UTP kapsamında 30 şirkete toplamda 21 milyon 98 bin TL kazandırdık.
  • İnsan kaynakları profesyonelleriyle önce İzmir’de, ardından YİNKADER iş birliği ile “İşe Alım ve Performans Değerlendirme Semineri” ile Adana’da buluştuk.
  • Kariyer sayfamızı yeniledik! Açık pozisyonlarımızı incelemek için tıklayın.

Yeniden birlikteyiz 💖

Pandemiden beri uzaktan çalışan bir ekip olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da harika bir yaz partisiyle bir araya geldik. Birlikte eğlenmek, sohbet etmek ve keyifli vakit geçirmek bize çok iyi geliyor. İyi ki varsın Kolay İK ekibi!

İnsan kaynakları platformu Kolay İK, 19 ülkede faaliyet gösteren 2 bini aşkın şirkete ulaştığı 2023 yılında, bir önceki yıla göre iki kat ciro artışı yakaladı. Kolay İK güncel olarak 2 binden fazla şirket, 4.500’den fazla İK profesyoneli, 180 binden fazla çalışana hizmet veriyor. Her 10 kullanıcımızdan 8'i Kolay İK'yı arkadaşlarına ve çevresine önerdiğini söylüyor. Teşekkür ederiz, sizinle büyüyoruz.

Yeni yılda da İK süreçlerinizi kolaylaştırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık, başarı ve mutlulukla dolu Kolay bir yıl dileriz! 🎄🥳🧑🎄🎉

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN