Paylaşın!
İçerik Başlıkları 📝

2024 SGK idari para cezaları

December 18, 2023

0 Dakika
sgk para cezaları

Yeni yılın başlamasıyla birlikte asgari ücrete yapılan zamın yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mevzuata uygun olmayan işlemler için işverenlere uyguladığı idari para cezaları da yeniden düzenlendi. Şirketlerin ciddi maddi cezalarla karşılaşmaması için insan kaynakları ve finans departmanlarının takip etmeleri gereken değişiklikleri sizler için özetledik. Ancak önce 2023 yılı için belirlenen asgari ücreti hatırlayalım. 

2024 asgari ücret

2024 asgari ücret brüt ve net Tutar
2024 asgari ücret brüt 20.002,35TL
SGK primi %14 2.800,33TL
İşsizlik sigorta primi %1 200,02TL
Kesintiler toplamı 3.000,35TL
2024 asgari ücret net 17.002,00TL

2024 SGK para cezaları nedir?

2024 yılı itibarıyla asgari ücretin de güncellenmesiyle beraber 2024 SGK cezaları da yeniden düzenlendi. SGK’ya ait idari para cezaları, cezanın konusuna göre farklı tutarlara sahiptir.

2024 SGK idari para cezalarına ulaşmak için tıklayın.

(*) Mahkeme kararına, Kurumun denetim ve kontrol ile görevli memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemelere ya da kamu idarelerinden alınan belgelere istinaden düzenlenenler hariç olmak üzere, bildirgenin veya belgenin yasal süresinden sonra ilgililerce kendiliğinden 30 gün içinde verilmesi ve söz konusu cezaların tebliğ tarihini takip eden günden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde, öngörülen cezalar dörtte bir oranında uygulanır.

SGK para cezaları nasıl ödenir?

SGK cezaları, SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların internet şubeleri ya da fiziki şubeleri üzerinden ödenebilir. Bu bankalar;

  • Ziraat Bankası,
  • Halk Bankası,
  • Vakıfbank,
  • Türkiye İş Bankası
  • PTT,
  • Deniz Bank,
  • Garanti Bankası,
  • TEB,
  • Yapı ve Kredi Bankası’dır.

Harcamalarınızı kolayca yönetin

Giderlerinizi ayrıntılı bir şekilde izlemek ve yönetmek artık daha kolay. Kolay İK'yı 15 gün boyunca ücretsiz deneyin ve aşağıdaki özelliklerimizle İK ve muhasebe departmanlarına kolaylık sağlayın:

  • Uygulama üzerinden çalışan ödemelerini, harcamaları, avansları, primleri ve ikramiyeleri tek bir ekranda izleyebilirsiniz.
  • Tarih, çalışan, durum, tutar, açıklamalar, vergi oranı gibi gelişmiş filtreleme seçeneklerini kullanarak harcamalarınıza dair ihtiyacınız olan bilgilere hızla ulaşabilirsiniz.
  • Filtreleri kullanarak istediğiniz raporu saniyeler içinde oluşturabilir ve raporları Excel formatında alarak raporlama süreçlerinizi optimize edebilirsiniz.
  • Hem masaüstü hem de mobil uygulama seçenekleri sayesinde istediğiniz cihazdan sisteme giriş yapabilir ve bu bilgilere istediğiniz zaman ve yerden erişebilirsiniz.

Masraf ve harcamalarınızı kolayca yönetmek için hemen randevu talebi oluşturun ve Kolay İK'yı 15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE
//