Paylaşın!
İçindekiler 📝

İş görüşmesinde ne giyilir?

June 28, 2018

0 Dakika
Banu Akgül

İş görüşmesine gittiğimizde, en iyi izlenimi bırakmak isteriz, bu yüzden de en güzel olduğunu düşündüğümüz kıyafetleri giyeriz ancak bu her zaman doğru seçim olmayabilir!

iş görüşmesinde ne giyilir

Başarılı bir iş görüşmesinde giyilebilecek en iyi kıyafet sizce nedir? Saçınız nasıl olmalı? Makyaj yapmalı mısınız? Hiçbirinin tek bir yanıtı yok! Çünkü başvurulan kuruma ve pozisyona göre farklılık gösterebilir. Nasıl mı? İşte genel hatlarıyla öneriler içeren 6 ipucu:

Profesyonel görünün

İş görüşmesi için, adı sanı bilinen, kurumsal bir şirkete gideceksiniz. Profesyonel görünmelisiniz. Erkekler takım elbise tercih ederken, kadınlar bir bluzu etek ya da pantolonla kombinleyebilir. Daha “geleneksel” olduğunu bildiğiniz bir kuruma gidiyorsanız, ceketi ihmal etmeyin. Görüşmeniz daha “genç ve dinamik” bir özel sektör kuruluşuyla ise modern bir stili yansıtmalısınız. Renk ve desen seçimine dikkat! Nereye giderseniz gidin, fazlasıyla dikkat çekici, karşınızdakini rahatsız edecek kadar öne çıkan, aşırı parlak ya da gösterişli renk ve desenlerden mutlaka kaçının.

Daha rahat kıyafetleri tercih edin

O kadar da “resmi” olmaya ihtiyacınız yok. Ama “günlük” dozunu fazla kaçırmazsanız da iyi olur. Daha rahat kıyafetleri tercih edin, “business casual” ya da “smart casual” gibi giyim kodlarını takip edin. Örneğin kot ya da kanvas pantolon üzerine gömlek ve ceket giyerek, tarzınızı ortaya koyabilir, iyi bir aksesuarla tarzınızı tamamlayabilirsiniz!

Günlük kıyafetler giyin

Bir kot üreticisi, dijital bir ajans ya da bir start-up, siyah takım elbise veya döpiyes giyen birini işe almalı mı? Yok yok, siz en iyisi gardırobunuzun en “günlük” tarafına bir göz atın. Elbette plaja gider gibi giyinmeyin ama iyi seçilmiş günlük kıyafetlerle de kendinizi ifade edebilirsiniz. Akıllıca seçilmiş bir aksesuar da tarzınıza tarz katar. :)

Saç stilinizle “kendiniz” olun

Ne aşırı yapılı (yapay mı desek?) ne de dağınık… Elbette saçınızı şekillendirin ama aşırılıklardan kaçının. Saç stilinizle kendiniz olun! Yeter ki karşınızdakini rahatsız edici bir şeyler denemeyin…

Makyaj yaparken aşırıya kaçmayın

En güzeli doğal olandır. Makyaj elbette ki yapın ama aşırıya kaçmayın. Görüşme yapacağınız yönetici makyajınıza değil gözlerinize baksın.

Kıyafetinizi tamamlayacak bir aksesuar seçin

Sıradan diyeceğiniz bir kıyafet, basit bir aksesuarla tamamlandığında olağanüstü bir görünüm yaratabilir. Ama her şeyin çoğu zarar. Kıyafetinizi tamamlayacak, tarzınızı yansıtacak en fazla 2-3 aksesuar yeter de artar bile. Hele bir de kıyafetinize uygun seçim yaptıysanız, değmeyin keyfinize! Başarılı bir iş görüşmesi, ilk izlenimle başlar. Onu da kıyafet seçiminizle çizdiğiniz görüntü verir. Başkası değil kendiniz olun. Tarzınızı yansıtacak seçimler yapın. Gerisi sorulara doğru cevap vermenize kalsın.

Kaynakça

The Balance Careers

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE