Paylaşın!
İçindekiler 📝

2022’de Kolay İK’da neler gerçekleşti?

December 29, 2022

0 Dakika
Banu Akgül

Bir yılı daha geride bıraktık. 2022’nin son dakikalarına girmişken sizlere bu yılın kısa bir özetini geçmek istedik. İşte karşınızda Kolay İK’nın 2022’si! 

2022’de Kolay İK’da neler gerçekleşti?

2022’de neler mi yaptık?

2022 yılında var olan şirket sayımızı 3 katına çıkardık. 2022’de de şirketler, İK süreçlerini bizimle dijitalleştirmeyi tercih etti.  

  • Kolay İK üzerinden 664.574 yeni izin talebi yapıldı. 
  • 158.588 harcama kaydı sisteme girildi.
  • 12.761 çalışan avans talebinde bulundu.
  • 122.114 çalışan en az bir kere giriş yaptı. 

Tabii, tüm bu başarılı işlerin arkasında Türkiye’nin farklı noktalarında çalışan kocaman bir ekip vardı!

Büyük haber 🗞️ 

Pandemide 3 kat büyüyen Kolay İK, 2022 Haziran ayında Eksim Ventures liderliğinde 1.9 milyon dolar yatırım aldı.

Taşındık!

Pandemiyle beraber tamamen çalışan bir sisteme geçsek de İstanbul’daki ofisimizin küçük bir bölümü her zaman açıktı. Bu dönemde, uzaktan çalışan arkadaşlarımızın ofis ihtiyacını ücretsiz olarak karşılamak için Türkiye’nin 10 farklı şehrinde 37 adet ofisleri bulunan eOfis şirketi ile anlaştık. Pandeminin yavaş yavaş etkisini yitirdiği 2022 yılında da Mesa Koz’da yeni bir ofis açma kararı aldık. 

Yeni projelere imza atıldı 

Her yıl olduğu gibi bu yılda yepyeni projelerle karşınızdaydık. 

  • Aklınıza takılan izin türlerine dair ne varsa tek bir yerden ulaşabilmeniz için izinturleri.com'u yayına aldık. 
  • Farklı ölçek ve sektörlerdeki değerli İK profesyonellerini konuk ettiğimiz Kolay Sohbetler programımızda, şirketlerin İK süreçlerini mercek altına aldık.
  • İşverenler, İK profesyonelleri ve çalışanlara harika bir müjde verdik! İş hukukuna dair her şeyi Kanunlar Gibi podcast serisi ile daha keyifli hale getirdik. Sadece dinlemek değil, izlemek de isterseniz YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz. 
  • İK profesyonelleri, yöneticiler, liderler, işe alım uzmanları ve öğrenciler için değerli bilgileri içeren bir online İK eğitim platformu Kolay Akademi’nin ilk adımlarını attık.
  • Tüm İK profesyonellerinin merakla beklediği İKahve altıncı sayısı yolda! Hazırlıklarını 2022’de tamamladığımız, teması “Uzak” olan İKahve, çok yakında okuyucularıyla buluşacak.
  • İçerik ekibimizin bir buçuk dakikaya sığdırdığı İK’dan güncel haberleri bir buçuk bülteniyle her hafta düzenli olarak yayınlamaya başladık. Siz de insan kaynaklarına dair son haberleri almak isterseniz, bültenimize hemen abone olmayı unutmayın.

Bazı kavuşmalar da yaşandı tabii

Büyümeyi odak noktamıza alarak ekip arkadaşlarımızla 3 gün boyunca Kolay Growth Camp etkinliğinde buluştuk. Sektörden önemli isimleri konuk ettiğimiz Growth Camp’i bir de Hackhaton’la taçlandırdık. Daha önce birbirini hiç görmeyen çalışma arkadaşlarımızla yaza ve kışa merhaba aktivitelerimizde bir araya geldik.

Yeni partnerler, yeni başlangıçlar

  • Çalışanların şirketteki deneyimlerini iyileştirmek adına çeşiti araçlar sunan bir çalışan deneyimi platformu olan Sorwe,
  • Teşvik hesaplama ve SGK sorgulama platformu Neprotech,
  • Tüm İK verilerini güncel olarak tek platformda toplayarak takip ve analiz etmelerini sağlayan yapay zeka destekli bir insan kaynakları analitiği platformu Peopleoma,
  • Hedefleri sonuçlara dönüştüren bir OKR ve iş yönetim platformu Conectohub, 
  • Ve son olarak işe alım süreçlerini otomatize eden bir aday takip sistemi Talentics ile katma değerli iş birlikleri gerçekleştirdik.

Kolay İK her sene olduğu gibi bu sene de gelişti ve yenilendi!

Bu yıl da İK süreçlerinizi kolaylaştıracak ürün yenilikleriyle doluydu. 

  • Kolay İK mobil uygulaması üzerinden yetkinlik değerlendirme süreçlerinizi kolaylaştırdık. Ayrıca çalışanların mobil uygulama üzerinden fazla mesai talep edebilecekleri bir yenilik daha getirdik. Artık çalışanlar istedikleri yerden fazla mesai talebinde bulunabilirken, yöneticiler ise bu talepleri anında görüntüleyebilecek, onaylayabilecek ve süreç takibi yapabilecekler. 
  • Bir süredir üzerinde çalıştığımız izin hak ediş tarihlerinin ücretsiz izinlerle bağlanması ve otomatik olarak güncellenmesi geliştirmesini tamamladık.
  • Son teknolojiyi kullanarak iyileştirilmiş ve daha kullanışlı bir yapı sunmak adına entegrasyonlarımızda kullanılan API yapısında değişiklikler yaptık.
  • Doğum günü e-posta ayarı ile çalışanların doğum günü e-postası almasını ve bağlı oldukları yöneticilerin çalışan doğum günleri hakkında bilgilendirilmesini sağlayacak yeni bir özellik geliştirdik. 

İçerik ekibimizle hiç durmadan ürettik

Sizler için özenle hazırladığımız tüm kaynaklarımızdan yararlanmak için bizi sosyal platformlardan takip etmeyi unutmayın!

Yeni yılda da İK süreçlerinizi kolaylaştırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sağlıklı, başarılı ve mutlu geçecek Kolay bir yıl dileriz!

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE