Paylaşın!
İçindekiler 📝

Puantaj nedir? Kolay İK'da puantaj nasıl tutulur?

February 20, 2021

0 Dakika
Banu Akgül

*Puantaj modülümüz yenilenen özellikleriyle çok kısa bir süre sonra kullanıma açılacaktır. Bu yazı eski modüle aittir.

Puantaj, bir işletmede çalışanların saat ya da gün bazında çalışma sürelerinin kayıt altında tutulması ve raporlanmasıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte eskiden deftere elle yazarak takip ettiğimiz puantaj sürecini artık personel giriş kartı, parmak izi okuma, retina okuma gibi çeşitli elektronik sistemlerle ya da kullandığımız personel yönetimi yazılımlarıyla otomatik olarak yapıp raporlayabiliyoruz. Puantaj defterini eksik ya da yanlış doldurmaktan kaynaklı fazla/eksik mesai hesaplama sorunlarını ve bunların negatif finansal sonuçlarını da bu şekilde azaltmak mümkün. Özellikle vardiyalı çalışma sistemine sahip şirketlerde puantaj takibini doğru yapmak maaş hesaplarken hayati önem taşıyor.

Ancak puantajı doğru yapmak tek başına yeterli değil; çalışanların çalışma takvimlerini ve izin takiplerini doğru yaparak bunları puantaj tablolarıyla eşleştirmek de gerekiyor. İzin tarihlerinin ve çalışma takvimlerinin tutulduğu Excel gibi dosyalarla puantaj raporlarını eşleştirmek, çalışan sayısı arttıkça operasyonel olarak zorlaşabiliyor.

Kolay İK'da puantaj nasıl çalışıyor?

Kolay İK'nın çalışma takvimi özelliği, çalışanlara, departmanlara ya da şubelere özel çalışma takvimleri hazırlamanızı sağlıyor. İzin yönetimi süreçlerinde şirketiniz ve yasalarca belirlenen izinleri sisteme girmek ve onay aşamalarını belirlemek çok kolay. Çalışma takvimi sayesinde kolayca takip edebildiğiniz fazla mesaileri, dilerseniz izin yönetimi ekranında kolayca ek izin olarak tanımlamanız da mümkün.

Çalışma ve izin takvimlerini belirledikten sonra "Uygulamalar" menüsünde bulunan "Puantaj" özelliğiyle, her çalışanın toplam çalışma gününü ve saatlerini detaylıca görebilirsiniz. Dilediğiniz ay ve yıla ait puantaj tablolarını oluşturmak için de listeden ilgili ay ve yılı seçmeniz yeterli! Sonrasında puantaj tablosu Kolay İK tarafından oluşturuluyor.

Kolay İK'da puantaj özelliğini nasıl kullanabilirim?

Puantaj özelliğini kullanmak için sol sekmede yere alan "Uygulamalar" bölümüne girmeniz yeterli. Personel yönetim süreçlerinizi kolaylaştıracak birçok uygulamanın yanında "Puantaj" uygulamasını da bu sekmede bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken "Puantaj"a tıklamak ve istediğiniz ay için puantaj tablosu oluşturmak.

Peki sonra?

Puantaj, tüm diğerleri gibi sürekli geliştireceğimiz bir özellik. Kendi firmanızdaki puantaj uygulamalarını ya da geliştirilmesi gerektiğini düşündüğünüz özellikleri bize her zaman yazabilirsiniz! Puantajları tek tek hesaplamakla uğraşmayın, tüm puantajı tek tıkla online olarak oluşturun. Fazla mesai, vardiya ve ücret değerlendirme gibi şirketinize dair tüm insan kaynakları süreçlerini kolayca yönetebilmek için tıklayın ve Kolay İK’yı 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

👋
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN
Hemen ücretsiz kullanmaya
başlayın, işinizi kolaylaştırın

Hiçbir kurulum ve kredi kartı gerektirmeden, personel yönetim yazılımını hemen 15 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENEYİN

Start using it now for free, make it easier

Try the personnel management software now for free for 15 days, with no setup and no credit card required.
TRY IT FOR FREE